« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
trijumf s pozivnicom

Kim Clijsters osvojila US Open

Pobjedom nad Wozniacki postala je prva nepostavljena pobjednica i tek treća majka u povijesti s osvojenim Grand Slam turnirom

(Getty Images)
Više o

Grand Slam

,

Kim Clijsters

,

Caroline Wozniacki

,

finale US Opena

,

Evonne Goolagong

Kim Clijsters na US Openu je nastupila s pozivnicom organizatora i osvojila taj prestižni Grand Slam turnir. U finalu je pobijedila devetu nositeljicu, Caroline Wozniacki sa 7-5, 6-3 nakon jednog sata i 33 minute igre.

Clijsters je time osvojila svoj drugi Grand Slam naslov u karijeri. Izgleda da je New York posebno inspirativan za nju jer je prvi naslov također osvojila na US Openu 2005. godine.

Zbog ozljede nije branila naslov sljedeće godine, a u svibnju 2007. objavila je povlačenje iz tenisa. Nakon toga se udala i rodila kćer Jadu, a 18 mjeseci nakon toga opet blista na teniskim terenima.

Clijsters je u New Yorku odigrala tek treći turnir nakon povratka tenisu. Ovim naslovom postala je prva nepostavljena pobjednica i tek treća majka u povijesti s naslovom pobjednice na Grand Slam turniru. Posljednja koja je to uspjela učiniti prije nje bila je Evonne Goolagong u Wimbledonu 1980.

Nakon svega ne čudi što je zaplakala od sreće.

- Nemam riječi za ovo.Tako mi je drago da sam se vratila i obranila naslov iz 2005. Međutim, naslov na US Openu, moram priznati, nije bio dio plana. Željela sam se samo vratiti tenisu i opet priviknuti na ovo okruženje. Stoga se zahvaljujem Američkom teniskom savezu što mi je uručio pozivnicu za ovaj turnir - rekla je presretna Kim nakon meča.

Clijsters je u prvom setu povela s 2-0, nakon čega je Wozniacki osvojila četiri gema u nizu. Belgijanka se ipak vratila na 4-4, ali je u devetom gemu opet izgubila servis. No, Wozniacki nije realizirala servis za set. Štoviše, Clijsters je osvojila tri gema zaredom i dobila prvi set sa 7-5.

U drugom setu mladoj Dankinji nije dopustila povratak u meč, kojeg je završila izravnim poenom forhendom za konačnih 7-5, 6-3.

- Kim je tako krasna djevojka. Nažalost, u ovome finalu me pobijedila. Odigrala je odličan meč i zaslužila je pobjedu - izjavila je mlada Wozniacki koja je sa samo 19 godina prva Dankinja koja je stigla do finala na jednom Grand Slam turniru.

14.09.2009. 10:29:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh