« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
jesen

Kustošijanci uživali na kestenijadi

Ovog su vikenda Kustošijanci organizirali svojim najmlađima igru i zabavu uz vruće kestene.

Djecu je oduševio veliki balon uz koji su se svi željeli slikati
Djecu je oduševio veliki balon uz koji su se svi željeli slikati
Više o

Kustošija

,

osnovnoškolci

,

kestenijada

,

Udruga branitelja Domovinskog rata Kustošija

Početak jeseni najavljuje tmurno i maglovito vrijeme, zahlađenje koje nas tjera iz parkova, ali i mnoštvo jesenskih plodova koji nam pružaju priliku za uživanjem, ako ju znamo iskoristiti. U jesen se pruža prilika da prošećemo šumom, a oni koji su iskusni pronaći će pokoju vrijednu gljivu dok ostali imaju priliku uživati u berbi kestena.

Ovoga je vikenda baš tako bilo na obroncima Medvednice gdje su djeca iz obližnjih osnovnih škola u organizaciji Udruge branitelja Domovinskog rata Kustošija imala priliku na svježem zraku uživati u jesenskim plodovima. Okruženi šumom, na samom vrhu Kustošije, u Krvarićima, roditelji su sa svojom djecom uživali na travnatom nogometnom igralištu gdje se zaigrala pokoja utakmica graničara, a oni mlađi koji su se 'prikrpali' starijoj braći pentrali su se po penjalicama, klackalicama i ljuljačkama.

Da su 'Odrasli i djeca na istom putu' pokazalo je dvjestotinjak djece koja su uz pomoć svojih roditelja uspjela 'smazati' stotinjak kilograma vrućih pečenih kestena, a da grla ne budu suha djeca su uz njih pila čaj, a odrasli domaći mošt koji neizostavano ide uz kestene.

Na kestenijadi su prisustvovala i djeca s posebnim potrebama, iz Osnovne škole Nad lipom, koja su zajedno s ostalom djecom izrađivala maštovite figurice od kestena. Iako je vrijeme od 10 do 15 sati prošlo brzo u igri i druženju, roditelji i organizatori obećali su samo jedno: Iduće godine bit će još bolje! 

Piše: Piše: Danijela Miklec
28.10.2008. 10:36:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh