Metro-portal.hr

objavljeno 28.10.2008. 10:36:44
jesen

Kustošijanci uživali na kestenijadi

Ovog su vikenda Kustošijanci organizirali svojim najmlađima igru i zabavu uz vruće kestene.

Djecu je oduševio veliki balon uz koji su se svi željeli slikati
Djecu je oduševio veliki balon uz koji su se svi željeli slikati

Početak jeseni najavljuje tmurno i maglovito vrijeme, zahlađenje koje nas tjera iz parkova, ali i mnoštvo jesenskih plodova koji nam pružaju priliku za uživanjem, ako ju znamo iskoristiti. U jesen se pruža prilika da prošećemo šumom, a oni koji su iskusni pronaći će pokoju vrijednu gljivu dok ostali imaju priliku uživati u berbi kestena.

Ovoga je vikenda baš tako bilo na obroncima Medvednice gdje su djeca iz obližnjih osnovnih škola u organizaciji Udruge branitelja Domovinskog rata Kustošija imala priliku na svježem zraku uživati u jesenskim plodovima. Okruženi šumom, na samom vrhu Kustošije, u Krvarićima, roditelji su sa svojom djecom uživali na travnatom nogometnom igralištu gdje se zaigrala pokoja utakmica graničara, a oni mlađi koji su se 'prikrpali' starijoj braći pentrali su se po penjalicama, klackalicama i ljuljačkama.

Da su 'Odrasli i djeca na istom putu' pokazalo je dvjestotinjak djece koja su uz pomoć svojih roditelja uspjela 'smazati' stotinjak kilograma vrućih pečenih kestena, a da grla ne budu suha djeca su uz njih pila čaj, a odrasli domaći mošt koji neizostavano ide uz kestene.

Na kestenijadi su prisustvovala i djeca s posebnim potrebama, iz Osnovne škole Nad lipom, koja su zajedno s ostalom djecom izrađivala maštovite figurice od kestena. Iako je vrijeme od 10 do 15 sati prošlo brzo u igri i druženju, roditelji i organizatori obećali su samo jedno: Iduće godine bit će još bolje! 

Piše: Piše: Danijela Miklec
28.10.2008. 10:36:44
http://metro-portal.hr/kestenijada/12709/