« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ALTERNATIVA

Kerum predlaže da se Konstruktoru daju jamstva za Split

Splitski gradonačelnik je odbacio primjedbe da se ponaša "skandalozno" prema vijećnicima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Ponos/ CROPIX)
Više o

Split

,

Željko Kerum

,

Konstruktor inženjering

,

državna jamstva

Splitski gradonačelnik Željko Kerum danas je zamjerio Vladi RH što nije dala jamstva građevinskoj tvrtki Konstruktoru koji je na čelu domaćeg konzorcija za izgradnju autoceste u Crnoj Gori te ju je pozvao da posao koji neće biti dobijen u toj državi bude kompenziran jamstvima za građevinske poslove u Splitu.

Željko Kerum rekao je nakon današnjeg otvorenja međunarodnog sajma GAST-a kako savjetuje vladi da to jamstvo, koje je po njegovu mišljenju trebala dati Konstruktoru, zamijeni za neki posao u Splitu. Istaknuo je da su Splitu potrebni stanovi, prostorije i zgrade te da je u tom gradu nužno "napraviti iskorak".

"Split je 20-ak godina mirovao, nije se gradilo i sada upravo treba iskoristiti situaciju da zaposli slobodne kapacitete u građevinarstvu", istaknuo je Kerum.

Budući da splitski građevinari praktički nisu 90 posto u kolapsu, nego već 97 posto i nemaju od čega živjeti, a radnici, kako je rekao, "stoje na ulicama", država bi jamstvima za građevinske poslove u Splitu pomogla njihovu zapošljavanju.

"Nisu dobili posao u Crnoj Gori, 'ajmo ća napraviti alternativu u Splitu", rekao je Kerum, dodajući da je za Split dobro "što nije preizgrađen kao Zadar ili Zagreb".

Odgovarajući na novinarska pitanja, splitski gradonačelnik je odbacio primjedbe da se ponaša "skandalozno" prema vijećnicima, posebice ženama u Gradskom vijeću. Prošlog tjedna HDZ-ovi vijećnici demonstrativno su napustili sjednicu Gradskog vijeća jer je Kerum u verbalnoj prepirci HDZ-ovoj vijećnici Sanji Župi rekao da priča gluposti i da mora preispitati svoju radnu sposobnost.

"Ako je itko fin prema damama, onda sam to ja jer me tako naučila mater i jako sam pažljiv prema damama", istaknuo je danas Kerum. Osim HDZ-ovih vijećnika, prošlotjednu sjednicu Gradskog vijeća zbog prijepora s njime napustili su i vijećnici SDP-a.

Kerum je danas ponovio kako on "ne paše" ni HDZ-u ni SDP-u jer ih je prošle godine pobijedio na lokalnim izborima. Podsjetio je da je na prošlogodišnjim izborima HDZ u splitskome Gradskom vijeću osvojio tri vijećnička mandata, a SDP četiri.

"Imam devet vijećnika, a to je više nego HDZ i SDP zajedno, koji u Gradskom vijeću imaju ukupno sedam vijećnika", istaknuo je. (hina/metro-portal)

03.03.2010. 17:45:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh