« Znanost
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
NASA

Kepler 452B - nova Zemlja

NASA-ina misija Kepler koja je bila u potrazi za životom u našoj galaksiji bila je uspješna. Objavili su tako znanstvenici koji su dokazali postojanje planeta na kojem bi moglo biti života. Planet su nazvali Kepler 452B

Evo nam nove Zemlje
Evo nam nove Zemlje (Shutterstock)
Više o

Kepler 452B

,

nova Zemlja

Planet Kepler 452B blizak je rođak Zemlje, najbliži dosad poznat, tvrde stručnjaci iz NASA-e koji su svoje otkriće objavili jučer.

Novi planet 1.5 puta je veći od Zemlje te se nalazi na udaljenosti od svoje zvijezde koja omogućava da se na njemu potencijalno razvio život. Vrlo je vjerojatno da je planet stjenovit. Osim toga sustav planeta u kojem se kreće oko svoje zvijezde sličan je našem Sunčevom sustavu.

Kepler 452B je star 6 milijardi godina i prima 10 posto više energije od svoje zvijezde nego Zemlja od Sunca.

S obzirom da je u naseljivoj zoni planet proveo milijarde godina postoji šansa da se na njemu mogao razviti život, rekli su iz NASA-e. Dodali su da jedna godina na Kepleru traje gotovo jednako dugo kao i na Zemlji točnije 385 dana.

''Život na Zemlji pokreće fotosinteza biljaka. Kepler 452 prima još više energije od svoje zvijezde tako da bi mogao podržavati rast biljaka'', kazao je Jon Jenkins iz NASA-e te je zaključio da bi ovaj planet ''netko drugi mogao nazivati svojim domom''.

24.07.2015. 16:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh