« Hrvatska
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
BRAVO

Kaufland ponovo donira svježe voće i povrće osnovnoškolcima

Već šestu godinu zaredom provodi se projekt „Kaufland škola voća i povrća“, a ove školske godine čak 51 osnovna škola dobivat će svakog tjedna svježe voće i povrće

Ponovno stiže!
Ponovno stiže! (Arhiva)
Više o

voće i povrće

,

donacija

,

Kaufland

I ove je godine Kaufland pozvao osnovne škole diljem Hrvatske da se prijave na kreativno natjecanje i svojim učenicima osiguraju isporuku svježeg voća i povrća za cijelu školsku godinu 2022./2023. Kreativan zadatak za škole bio je izraditi „zdravu kuharicu" s receptima koji sadrže voće i/ili povrće te je nadopuniti crtežima učenika.

Brojne kuharice koje su stigle na Kauflandovu adresu oduševile su žiri kojem nije bilo nimalo lako odabrati najbolje. Ipak, između više od 200 prijavljenih škola, prema jasno definiranim kriterijima žiri je uspio odabrati 51 pobjedničku školu - nove partnerske Kaufland škole ViP.

Prošle je školske godine Kaufland u ovaj donacijski projekt uključio i sve osnovnoškolske ustanove s redovitim i posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju koje su se prijavile na natjecanje, a i ove godine škole za djecu s posebnim potrebama natjecale su se međusobno u 6 regija te je time ovaj donacijski program dodatno obogaćen.

Društveno odgovoran projekt Kaufland škola voća i povrća pokrenut je još 2017. godine s ciljem jačanja svijesti o potrebi zdrave prehrane i njenom utjecaju na zdravlje djece, a već dvije godine zaredom projekt podržava i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Osim toga u Kauflandu su, već tradicionalno, obilježili prvi dan škole i svakom svom zaposleniku koji je roditelj djeteta koje kreće u prvi razred osnovne škole osigurali plaćeni dopust kako bi taj dan svog prvašića mogli otpratiti u školu.

Popis ovogodišnjih Kaufland škola voća i povrća, kao i ostali detalji o projektu, nalaze se na www.kaufland.hr/skolavip

06.09.2022. 18:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh