« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
atp

Karlović poražen u prvom kolu Šangaja

Od naših na turniru nastupaju još Ljubičić i Čilić koji je 13. mjestom na ATP-u izjednačio najbolji renking karijere

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Mario Ančić

,

Marin Čilić

,

James Blake

,

Ivo Karlović

,

Ivan Ljubičić

,

ATP ljestvica

,

ATP Šangaj

Na početku novog teniskog tjedna Ivo Karlović poražen je u prvom kolu turnira u Šangaju. James Blake je došao do treće pobjede u sedmom međusobnom ogledu protiv Karlovića. Amerikanac je slavio je sa 3-6, 7-6(4), 6-3.

Susret je počeo dobro za našeg Karlovića koji je u prvome setu iskoristio jedinu break-loptu koju je Blake ponudio u cijelome meču i dobio prvi set. Drugi set došao je do trinaeste igre u kojoj je više pokazao Blake.

Dva breaka američkog tenisača u trećem setu odvela su ga do 2. kola i susreta protiv Rafaela Nadala, dok se Karlović oprostio od turnira na kojem još igraju naši Marin Čilić protiv Čeha Berdycha i Ivan Ljubičić protiv Benneteaua.

Novo izdanje ATP-ovog poretka najboljih svjetskih tenisača nije donijelo značajnije promjene, a naš Marin Čilić zauzeo je 13. mjesto čime je izjednačio najbolji plasman karijere.

Pomak od osam pozicija ovoga tjedna bilježi i Ivan Ljubičić koji je trenutačno 37. igrač svijeta. Ivo Karlović i ovoga tjedna drži 30. mjesto kao i prije sedam dana.

Mario Ančić, kojeg zdravstvene tegobe već dugo drže podalje od tenisa, ubilježio je novi negativni pomak, te sada nakon pada za devet mjesta drži 82. poziciju ATP-ova poretka.

Vodeći tenisač svijeta i dalje je Švicarac Roger Federer, kojeg slijedi Rafael Nadal. Andy Murray nalazi se na trećemu mjestu ispred Novaka Đokovića i Juana Martina del Potra.

12.10.2009. 11:02:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh