« Ostali sportovi
objavljeno prije 16 godina

Karanušić: Jako sam razočaran

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/CROPIX)
Više o

Roko Karanušić

,

ATP Umag

,

Maximo Gonzalez

Roko Karanušić je na ovogodišnjem Umagu po prvi puta u karijeri ušao u četvrtfinale jednog ATP turnira, no najosebujniji hrvatski tenisač iz Umaga odlazi vrlo razočaran.

Karanušić je propustio meč-loptu kod 6-5 i vodstvo od 3-0 sa svoja dva servisa u "tie-breaku", a nakraju je nakon dva sata i 42 minute ipak morati stisnuti ruku pobjedniku Argentincu Maximu Gonzalezu nakon 2-6, 6-3, 7-6 (4). Argentinac je i po treći put svladao Karanušića, uključujući i pobjedu u Roland Garrosu, a na kontu 24-godišnjeg Gonzaleza sada stoje tri pobjede u karijeri - dvije nad Karanušićem i jedna nad Karlovićem, u 2. kolu Umaga.

Roko se u ovom dvoboju vratio iz mrtvih, spasio je kod 3-5 u trećem setu vezane tri meč-lopte, i kada je kod 6-5 dobio svoju meč-loptu svi su vjerovali da će Karanušić ući u polufinale. Lagani forhend na meč-loptu otišao je u aut, a potom je prokockao i vodstvo 3-0 u "tie-breaku".

Rezultati četvrtfinalnih dvoboja s ATP turnira tenisača u Umagu:Maximo Gonzalez (Arg) - Roko Karanušić (HRV) 2-6, 6-3, 7-6 (4)
Igor Andrejev (Rus/4) - Guillermo Canas (Arg/6) 7-5, 6-4
Fernando Verdasco (Špa/1) - Mischa Zverev (Njem) 7-5, 7-5

"Jako sam razočaran, više ne znam što treba napraviti da ga pobijedim. Ovo je bio dvoboj u kome sam manje divljao nego obično, sve je bilo u redu dok u drugom setu nisam glupo izgubio servis kod 4-3. Vratio sam se iz mrtvih kod 3-5 i možda sam stvarno na meč-loptu trebao odigrati agresivnije. Bilo je previše pogrešaka koje ja inače ne radim, iako sam se danas ponašao onako treba. No, meni je i mala pogreška dovoljna da sebi postanem najveći neprijatelj", kazao je Karanušić, kojemu je prvo ATP-četvrtfinale u životu omogućilo i ulazak među stotinu najboljih tenisača svijeta.

Gonzalez će u polufinalu za protivnika imati Rusa Igora Andrejeva koji je sa 7-5, 6-4 eliminirao bivšeg pobjednika Argentinca Guillerma Cannasa. U polufinalu je i prvi nositelj Španjolac Fernando Verdasco, koji je sa 7-5, 7-5 bio bolji od Nijemca Mische Zvereva i sada čeka boljega iz dvoboja Carlosa Moye i Fabia Fogninia.  (HINA/METRO)

18.07.2008. 22:30:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh