« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci
Tour de France

Gerransu 15. etapa, Schleck novi vodeći

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Tour de France

,

TDF

,

Simon Gerrans

,

Egoi Martinez

,

Danny Pate

,

Frank Schleck

Australac Simon Gerrans (Credit Agricole) pobjednik je 15. etape biciklističke utrke "Tour de France" vožene od Embruna do vrha uspona na Prato Nevoso u Italiji u dužini od 183 kilometra.

Gerrans je nja posljednjem usponu dana na Prato Nevoso bio najstaloženiji i najspretniji od četvorice vozača koji su se odvojili od glavne skupine u ranoj fazi utrke, te ostali na čelu do kraja. Drugo mjesto zauzeo je Španjolac Egoi Martinez (Euskaltel) sa tri sekunde zaostatka, a treće Amerikanac Danny Pate (Garmin) sa 10 sekundi slabijim vremenom.

No, vrlo važne stvari za ukupni poredak događale su se u posljednjih nekoliko km. Dosadašnji vodeći Cadel Evans (Silence-Lotto) bio je pod stalnim pritiskom svojih najbližih pratitelja, te je podlegao tom pritisku dva km prije cilja. Tada nije uspio odgovoriti na napad Austrijanca Bernharda Kohla (Gerolsteiner), Španjolca Carlosa Sastrea (CSC) i Rusa Denisa Menčova (Rabobank) koji su do vrha uspona uspjeli ostvariti 48, odnosno 28 sekundi prednosti ispred Evansa.

UKUPNI POREDAK:1. Frank Schleck (Luk/CSC) 63:57:21
2. Bernhard Kohl (Aut/Gerolsteiner) +7
3. Cadel Evans (Aus/Silence-Lotto) +8
4. Denis Menčov (Rus/Rabobank) +38
5. Christian Vandevelde (SAD/Garmin) +39
6. Carlos Sastre (Špa/CSC) +49
7. Kim Kirchen (Luk/Columbia) +2:48
8. Vladimir Jefimkin (Rus/Ag2r) +3:36
9. Alejandro Valverde (Špa/Caisse d'Epargne) +4:11
10. Samuel Sanchez (Špa/Euskaltel) +4:34

Ipak, vodstvo u ukupnom redoslijedu preuzeo je Luksemburžanin Frank Schleck (CSC) koji uoči posljednjeg tjedna utrke ima sedam sekundi bolje vrijeme od drugog Kohla, dok je Evans treći sa osam sekundi zaostatka.  (HINA/METRO)

20.07.2008. 21:45:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh