« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
STAV PREDSJEDNIKA HDZ-A

Karamarko: Pelješki most je i psihološko pitanje

Za Tomislava Karamarka Pelješki most nije samo financijsko pitanje, već i prometno, gospodarsko, sigurnosno, pa i psihološko pitanje

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

Tomislav Karamarko

,

Pelješki most

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je u Dubrovniku izrazio nezadovoljstvo odlukom Vlade da odustane od gradnje Pelješkog mosta, a za slučaj ostavke ministrice Holy rekao je da on svjedoči kako se unutar aktualne Vlade politički i stranački kadrovira, javlja Hina.

Izražavajući nezadovoljstvo odustajanjem od gradnje Pelješkog mosta, Karamarko je poručio da se nerješavanje problema teritorijalnog diskontinuiteta Republike Hrvatske ne može opravdati samo kao financijsko pitanje, jer je to i prometno, gospodarsko, sigurnosno, pa i psihološko pitanje.

"Aktualna vlast odustala je od sanacije teritorijalnog diskontinuiteta Republike Hrvatske ne shvaćajući da je izgradnja Pelješkog mosta taj teritorijalni kontinuitet, odnosno prvorazredno prometno, gospodarsko, sigurnosno, pa i psihološko pitanje", kazao je Karamarko u Dubrovniku na konferenciji za novinare.

Vlada je, ocijenio je, odustajanje od Pelješkog mosta objavila u imperativnom tonu - bez šire rasprave o tome što bi taj most značio za Hrvatsku i građane Dubrovačko-neretvanske županije. Izražavamo nezadovoljstvo takvom odlukom i tonom, rekao je Karamarko. Istaknuo je kako smatra da nema ni jednog racionalnog razloga da naša zemlja u miru bude podijeljena na dva dijela.

Odgovarajući na pitanje o ostavci ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy, Karamarko je kazao da je riječ o slučaju koji najbolje pokazuje kako se stranački kadrovira, te kako se aktualna vlast riješila velikog broja kvalitetnih kadrova.

Predsjednik HDZ-a izrazio je nezadovoljstvo radom Vlade, kazavši kako ne poznaje ni jedan aspekt u radu Vlade koji bi mogao pohvaliti i reći da je uspješan.

Najavivši aktivnosti vodstva HDZ-a na terenu ususret lokalnim izborima 2013., Karamarko je ocijenio da će HDZ na njima postići puno bolji rezultat nego što je to dosad bilo.

08.06.2012. 22:18:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh