« Film
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
BOX OFFICE

Kapetan Amerika napravio krš i lom u američkim kinima

Naravno, uspješan start „Kapetana Amerike" na svojoj je koži osjetila konkurencija, a ponajviše biblijski spektakl „Noa"

Kapetan Amerika zaradio gotovo 100 milijuna dolara u prvom vikendu
Kapetan Amerika zaradio gotovo 100 milijuna dolara u prvom vikendu (Arhiva)
Više o

box office

,

Kapetan Amerika

,

zarada u kinima

Protekli vikend u američkim kinima označio je kraj dosadne postoskarevske sezone i početak proljetnog blockbusterskog ludila koje bi, sudeći prema prvom glasniku, ove godine moglo doista biti spektakularno.

A prvi veliki blockbuster 2014. je Kapetan Amerike: Ratnik zime koji je u prvom vikendu prikazivanja ostvario prihod od 96,2 milijuna dolara što je najbolje otvaranje u travnju u povijesti. Ono što je mnogo važnije jest što je to napredak od 50 posto u odnosu na prvi film pa je budućnost franšize zajamčena.

Naravno, uspješan start „Kapetana Amerike" na svojoj je koži osjetila konkurencija, a ponajviše biblijski spektakl „Noa" koji je značajno izgubio na gledanosti, 60ak posto, i zaustavio se na prihodu od 72 milijuna dolara u američkim kinima.

Na treće je mesto pala „Različita" kojoj ipak ide nešto bolje nego „Noi" pa joj total iznosti 114 miijuna dolara, a jedan od rijetkih filmova koji je zabilježio napredak u odnosu na protekli tjedan jest film Wesa Andersona „Hotel Grand Budapest" koji se popeo na peto mjesto filmova s najvećim prihodom.

Cijeli izvještaj iz američkih kina možete pročitati na filmskom portalu Nemilosrdni gadovi.

07.04.2014. 08:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh