« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
TRAGEDIJA

Kaos u Makedoniji, Njemačka bi suspendirala Schengen

Veliki broj migranata su na granici Makedonije s Grčkom probile žicu i prošle pored policijaca kako bi ušli u Makedoniju, a makedonska policija je uzvratila šok bombama

Kaos na granici Grčke i Makedonije
Kaos na granici Grčke i Makedonije (Twitter)
Više o

Makedonija

,

Schengen

,

izbjeglice

,

izbjeglička kriza

Agencije javljaju da je tisuće migranata na južnoj makedonskoj granici probilo u subotu policijski kordon i ušlo u Makedoniju nakon što su mnogi proveli dane zapevši na ničijoj zemlji na makedonsko-grčkoj granici.

Reutersov reporter vidio je kako je policija bacila dvije šok granate i uspjela zadržati dio gomile ali je njihov kordon popustio i nekoliko tisuća ljudi provalilo je na makedonski teritorij.

Veliki broj migranata, mnogi od njih izbjeglice pred ratom u Siriji, Afganistanu i Iraku, nagomilao se zadnjih dana nakon što je Makedonija zatvorila granicu i proglasila izvanredno stanje jer se više nije mogla nositit s migrantskom krizom, navodi BBC.

Svakodnevno je oko 2000 migranata ulazilo iz Grčke u Makedoniju na putu prema Mađarskoj i europskoj Schengenskoj zoni u kojoj nema granica uglavnom nastojeći doći do sjevernijih europskih zemalja.

Makedonske sigurnosne snage koje su zatvorile granicu trebale su pustiti nekoliko stotina migranata u subotu koje bi vlakovi mogli odvesti na sjever prema Srbiji i dalje prema Europi.
Veliki broj migranata među kojima ima i djece proveli su noć na subotu na otvorenom, a nekima je bilo dopušteno da odu na vlak, dok će ostali provesti još jednu noć pod otvorenim nebom.

Istovremeno, Njemačka je izrazila zabrinutost zbog događanja na jugu Europe i objavila da razmatra privremenu suspenziju Schengenskog sporazuma, sve kako bi pokušala onemogućiti da je zalije izbjeglički val ... jadno, stvarno jadno.

23.08.2015. 08:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh