« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
VIDEO

Kaos u Lici: Saborsko i Plaški potpuno odsječeni od svijeta

Snažni naleti vjetra zatrpali su stanovnike ova dva lička mjesta, potpuno ih odvojivši od ostatka Hrvatske

Fotografija vijesti
Više o

Saborsko

,

snijeg u Lici

,

snježni nanosi

,

Plaški

Orkanski vjetar koji je tijekom cijeloga dana nanosio snijeg na ceste, stvarajući pritom nanose visoke i nekoliko metara zaslužan je za potpuni prekid svih prometnih pravaca prema Plaškom i Saborkom, prenosi Hina.

Prema riječima pročelnika područnog ureda DUZS-a, cesta D 42 (od Vrbovskog do Selišta Drežničkog) prohodna je do Latina, a oko 18 sati iz Karlovca je, kako bi probila cestu, stigla teška mehanizacija, utovarivač i velika freza iz karlovačkih Cesta.

Hoće li se još večeras ili do jutra normalizirati promet, ovisi samo o vjetru jer smo snježne nanose spremni ukloniti, rekao je Barić. Tijekom poslijepodneva volonteri HGSS-ove postaje u Ogulinu uz velike su napore djelomično traktorima, a djelomično na skijama prevezli jednu ženu iz Plaškog u ogulinsku bolnicu. Nekolicini vozača pomogli su da se automobilima izvuku iz smetova. Uz velike ljudske napore traje izvlačenje muškarca iz Međeđaka, rekao je Barić opisujući stanje na terenu.

Župan Ivan Vučić kaže da je nakon posla kući u Ogulinsko zagorje išao obilazno preko Modruša jer je cesta do tamo probijena tek oko 17 sati. Ekipe su na terenu, 12 ralica, freza i nekoliko tzv. kombinirka (rovokopač i bager u jednom) te nekoliko bagera, a prema Plaškom kreću i ekipe iz Karlovca.

Kako sada stvari stoje, morat ćemo sutra otkazati nastavu u školama tog kraja, no odluku o tome nisam još donio jer je moguće da do jutra sve bude u redu, rekao je župan Vučić i dodao da će građani o tome biti obaviješteni na Radio Ogulinu.

U karlovačkoj Policijskoj upravi kažu da su policijske ophodnje na terenu pravodobno preusmjeravale ili vraćale vozila tako da su izbjegnute veće teškoće. Promet je na tom dijelu državne ceste 42 i dijelu županijskih cesta prekinut od 16,50 sati.

15.02.2012. 20:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh