« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NAJAVLJENA POBJEDA

Kandidati za čelnika zagrebačkog SDP-a prikupili potrebne potpise

Jelušić je istaknuo da će se zalagati za socijalno odgovorni, a ne populistički SDP i Zagreb

(Damjan Tadic / CROPIX )
Više o

Ivo Jelušić

,

Željka Antunović

,

Davor Bernardić

,

zagrebački SDP

,

horor priče

Sva četiri kandidata za čelnika zagrebačkog SDP-a - Željka Antunović, Davor Bernardić, Ivo Jelušić i Slavko Tečić - prikupili su potrebne potpise kojima jamče valjanost kandidature, a tko će od njih voditi najveću SDP-ovu organizaciju odlučivat će 5326 njezinih članova na unutarstranačkim izborima 23. svibnja, odnosno tjedan dana kasnije ne dobije li nijedan od njih natpolovičnu većinu.

Iako 30-dnevni rok za prikupljanje potpisa (za potvrdu predsjedničke kandidature treba prikupiti najmanje 266 potpisa članova) formalno istječe sutra, Jelušić je na današnjoj konferenciji za novinare izvijestio da su svi kandidati već ranije prikupili potrebne potpise.

Jelušić, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika i privremeni predsjednik SDP-ove gradske organizacije, ponovio je da se kandidirao zbog uvjerenja da zagrebački SDP s njim na čelu može i dalje biti vodeća stranka u Zagrebu, ali i drugačiji u upravljanju gradom te odnosu prema građanima.

"Želimo nastaviti pobjednički, ali drugačije. Uočili smo sve greške, to ćemo promijeniti. Idemo dalje, ali drugačije", poručio je JelušićNaglasio je da je čovjek koji okuplja, a ne dijeli, te obećao jedinstvo između zagrebačke organizacije i SDP-ove središnjice. "Nema više rata između Praške i Iblerovog. Pridonio sam uspostavi jedinstva unutar SDP-a, da svatko na Iblerov trg može otići bez straha jel' ga netko gleda", kazao je Jelušić.

Najavio je i da će zagrebački SDP voditi u interesu građana, "a ne pojedinaca koji imaju puno novca u džepu. "Podupirat ćemo razvoj i poduzetništvo, ali poticati, a ne pogodovati", poručio je Jelušić.

Istaknuo je da će se zalagati za socijalno odgovorni, a ne populistički SDP i Zagreb, odnosno da grad ubuduće pomaže onima kojima je pomoć stvarno i potrebna. "Ne mora svatko imati besplatne udžbenike i besplatan prijevoz, nego samo oni koji to ne mogu platiti", rekao je Jelušić.

Obraćanje novinarima zaključio je prisjećanjem na poruku bivšeg predsjednika SDP-a Ivice Račana da SDP može izgubiti izbore, ali ne obraz. "Ovi se unutarstranački izbori mogu dobiti ili izgubiti, ali se ugled i dostojanstvo SDP-a ne smije dovesti u pitanje", poručio je Jelušić.

Na izborima 23. svibnja članstvo će birati samo predsjednika ili predsjednicu zagrebačkog SDP-a te čelnike mjesnih organizacija, dok će se za ostale stranačke dužnosti izbori provesti na konvenciji u lipnju. SDP-ova gradska izborna komisija sve će valjane kandidature verificirati za tjedan dana.(hina/metro-portal)

07.05.2010. 13:09:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh