« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
FESTIVAL U BOGOTI

Predstava "Kaligula" u ožujku gostuje u Kolumbiji

Predstava je premijerno prikazana u rujnu 2008., a dosad je gostovala u Portorožu, Splitu i rumunjskom gradu Aradu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jadran Babić/CROPIX )
Više o

Kolumbija

,

Kaligula

,

Albert Camus

,

Livio Badurina

,

Sven Medvešek

,

Hrvoje Klobučar

,

Bogota

,

predstava kaligula

Predstava "Kaligula", u režiji Tomaža Pandura, gostovat će u ožujku na prestižnom međunarodnom kazališnom festivalu u Bogoti u Kolumbiji, a 8. siječnja će igrati na sceni kazališta "Gavella", najavilo je danas to zagrebačko kazalište.

Riječ je o koprodukciji u kojoj, uz "Gavellu", sudjeluje više kazališta i festivala - Pandur.Theaters, Grad Teatar Budva, Kazalište Ulysses, Ohridsko ljeto i Mittelfest.

Umjetnici raznih zemalja okupili su se oko Camusovog djela koje im je bilo predložak za autorski prikaz jednog od najozloglašenijih, ali i najzagonetnijih rimskih careva, njegovih sumnji, zebnji, ushita i nadanja te ponajprije njegove opsjednutosti Mjesecom.

Predstava je premijerno prikazana u rujnu 2008., a dosad je gostovala u Portorožu, Splitu i rumunjskom gradu Aradu. U predstavi glume Livio Badurina, Sven Medvešek, Hrvoje Klobučar, Dijana Vidušin, Sven Šestak, Ozren Grabarić, Filip Križan, Vedran Živolić, Igor Kovač i Sivio Vovk.

Dramaturginja je Livija Pandur, scenografiju potpisuje grupa "Numen", glazbu "Silence", a kostime Angelina Atlagić. Festival Internacional de Teatro de Bogota, koji će se održati od 19. ožujka do 4. travnja, utemeljen 1988., najznačajniji je kulturni događaj u Kolumbiji te jedan od najprestižnijih svjetskih kazališnih festivala. (hina/metro-portal)

04.01.2010. 16:40:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh