« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
UPS!

Kakve se droge konzumiraju u Zagrebu?

Analiza urinarnih biomarkera u otpadnoj vodi Zagreba, kojom se lani pratila potrošnja šest ilegalnih droga te dva terapeutska opioida, pokazala je da su se najviše konzumirali kanabis, kokain i heroin

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Zagreb

,

droge

,

konzumacija droga

Droge su i dalje pošast koja hara svijetom, a u zadnje se vrijeme u otpadnim vodama analiza potrošnja droga i u Zagrebu - šest ilegalnih droga (kokaina, heroina, amfetamina, MDMA ili ecstasyja, metamfetamina i kanabisa) te dva terapeutska opioida.

Posljednje je istraživanje pokazalo da su se najviše konzumirali kanabis, kokain i heroin, a statistički je značajan porast vikendom u konzumaciji stimulativnih droga - kokaina, amfetamina i ecstasyja.

Analiza je pokazala da je u odnosu na kanabis, kokain i heroin, stopa potrošnje amfetaminskih droga od siječnja do prosinca 2014. bila nešto niža, ali bilježi kontinuirani porast.

Usporedba podataka iz novog istraživanja s rezultatima iz 2009. i 2012. godine ukazuju na trend izrazitog porasta potrošnje marihuane i dviju sintetičkih amfetaminskih droga - amfetamina i MDMA, uz istodobno smanjenje potrošnje heroina.

08.07.2015. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh