« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 mjeseci i 12 dana
SAVJETI

Kako zimi njegovati kosu?

Čak i nakon kratkog boravka na hladnom zraku bez kape postoji opasnost od oštećenja folikula kose, zaštitnog sloja kose, što dovodi do njenog oštećenja i pretjeranog ispadanja kose

Dobra kapa kosu čuva
Dobra kapa kosu čuva (Arhiva)
Više o

zima

,

kosa

,

njega kose

Kosa je izrazito osjetljiva na promjene vremena pa tako i na hladnoću. Kako bi vaša kosa ove zime ostala očuvana, pročitajte par savjeta i njegujte svoju kosu. 

Dobra kapa glavu čuva

Osim što se nećete prehladiti, kapa će vam zaštititi kosu od hladog vjetra i niskih temperatura zbog kojih kosa vrlo lako puca.

Čak i nakon kratkog boravka na hladnom zraku bez kape postoji opasnost od oštećenja folikula kose, zaštitnog sloja kose, što dovodi do njenog oštećenja i pretjeranog ispadanja kose.

Kape su odličan modni detalj. Izaberite onu koja vam se najviše sviđa, istaknite svoj stil i očuvajte kosu u ovim hladnim danima. 

Ne koristite toplu vodu prilikom pranja

Pranjem hladnom vodom prilagoditi ćete vašu kosu vremenskim uvjetima. Vruća voda loše utjeće na kvalitetu vaše kose i teže ćete ju oblikovati.  Vruća voda oštećuje i isušuje kosu i kožu. Kosu ispirite hladnom vodom kako bi ona zaržala vlagu i dobila poseban sjaj.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
19.01.2020. 11:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh