« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
MA DA?

Kako započeti dan bez kave?

Kava je potpuno beskorisna prvih sat vremena nakon buđenja. Naime, tada su hormoni koji reguliraju budnost na najvišoj razini i zapravo vam ne treba dodatni stimulans

A da malo promijenite sheme ove godine?
A da malo promijenite sheme ove godine? (Arhiva)
Više o

kofein

,

kava

,

ovisnost

Kava i jutro su dvije stvari koje su toliko povezane da ih je gotovo nemoguće razdvojiti, no ima onih koji definitivno pretjeruju s unosom kofeina... pa ako ste jedan od tih, evo par savjeta kako započeti dan bez kave.

IFL Science, poznati blog i YouTube kanal daje 5 savjeta kako preživjeti jutro bez kave i ostati budan, pun energije i koncentracije...

Istegnite se - prvo što ćete napraviti nakon što budilica odzvoni i još jednom ili dvaput pritisnete snooze je rastezanje. Lezite na leđa, ruke iznad glave ili pod zadnjicu, grudi i ramena izbacite i rastegnite se od glave do pete. Osjetite svaki centimetar svoga tijela i zahvalite se na novom danu. 

Hladan tuš - naravno, ne morate iz toplog kreveta skočiti pod hladan tuš, već temperaturu vode namjestite na malo hladniju od one na koju ste navikli. Ako vam je i to previše, umijte se hladnom vodom. Bit ćete kao novi.

Čaša vode s limunom - mlaka voda s limunom osvježit će vas i razbuditi bolje od kofeina. Usto ima sjajan učinak na organizam. Potiče probavu, hidrira vas i opskrbljuje vitaminom C.

Svjež zrak - svjež zrak opaskrbit će vaše stanice kisikom, a jutarnje sunce, ako ga ima, usrećit će vas u tren.

Zdrava prehrana - više voća i povrća, manje šećera i praznih ugljikohodrata automatski će smanjiti vašu potrebu za kofeinom. Tijelu jednostavno neće trebati dodatni stimulans kako bi funkcioniralo.

Čak i ako se ne želite odreći kave, možete primjeniti sve ove savjete jer - kava je potpuno beskorisna prvih sat vremena nakon buđenja. Naime, tada su hormoni koji reguliraju budnost na najvišoj razini i zapravo vam ne treba dodatni stimulans.

Zapravo, prvu šalicu kave trebate popiti tek sat vremena nakon buđenja...

26.01.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh