« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Kako ubrzati rast kose

Recimo da ste odlučili skratiti kosu, a niste zadovoljni rezultatima .. jedino vam preostaju ovi savjeti, ili kupovina perike

Vi bi malo duže? Probajte ovako ...
Vi bi malo duže? Probajte ovako ... (Shutterstock)
Više o

frizure

,

kosa

,

njega kose

,

rast kose

,

lijepa kosa

,

najbolje frizure

,

zdrava kosa

,

brži rast

I najbolje frizure iz časopisa na nečijoj glavi izgledaju drugačije, a ponekad se pretvore u pravu katastrofu. Pa, ako ste skratili kosu i niste više lijepi sami sebi, prije nego što odete po periku ili veliki šešir, isprobajte ove savjete.

Napraviti piling kože glave, recimo. Ako niste čuli da to postoji, vjerujte, ne izmišljamo. To su izmislili frizeri, a tako su nazvali detaljno češljanje četkom s mekim dlakama od korijena pa do vrha. Učinak je jasan - svakodnevnim četkanjem tjemena stimulirate cirkulaciju, a time i brži rast.

Masaža glave je sljedeća na popisu, a još ako nagovorite nekog dragog da vam to napravi, bit će vam još i ljepše. Opušta kao rijetko što, a može otčepiti začepljene folikule dlake i stimulirati rast kose. Naravno, masirajte je i sami kad perete glavu.

Na kraju, hrana. Kako je kosa izgrađena uglavnom od proteina, dodajte ih prehrani kako bi potakli brži rast kose - najbolje kelj, špinat, ribe, orasi, piletina ili jaja, nahranit ćete i svoju kosu iznutra.

Uz to možete koristiti i neke dodatke prehrani poput cinka, željeza, ribljeg ulja i biotina, tj. vitamina B7.

09.09.2013. 15:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh