« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
SAVJETI

Kako spriječiti ožiljke od akni

Kako biste izbjegli dugu i napornu borbu s ožiljcima i mrljama na koži lica, donosimo pet zlatnih pravila za prevenciju ožiljaka i mrljica od akni

Budite pametni!
Budite pametni! (Arhiva)
Više o

akne

,

ožiljci

Akne ne muče samo tinejdžere, a ožiljci koji nastaju nakon dubokih upala ostavljaju neugodne udubine na koži koje je teško sakriti.

Kako biste izbjegli dugu i napornu borbu s ožiljcima i mrljama na koži lica, donosimo pet zlatnih pravila za prevenciju ožiljaka i mrljica od akni.

Dermatolog - vjerovali ili ne (šala, naravno), internet ne može zamijeniti stručnu pomoć, stoga ukoliko vam ni jedan od savjeta dugoročno ne pomogne, posjetite dermatologa kako biste se konzultirali sa stručnjakom te našli rješenje za neugodne tragove na koži.

Hidratacija - pospješuje bolje zacjeljivanje kože, a posebno je nužna ako svaki dan koristite puder. 

Krema sa zaštitnim faktorom - šteta koju UVA i UVB sunčeve zrake nanose našoj koži velika je i nepovratna, a jedini način da se od tih štetnih utjecaja zaštitimo je redovito nanošenje proizvoda s visokim SPF-om. Između ostalog, redovitim nanošenjem krema s visokim zaštitnim faktorom, spriječit ćete nastajanje tamnih mrlja na koži i povećanje vidljivosti ožiljaka uzrokovanih štetnim sunčevim zračenjem.

Piling - birajte nježne proizvode za svoju rutinu čišćenja lica jer će bilo koji agresivan proizvod pogoršati upalu i ostaviti ožiljke ili mrlje na koži.

Prištići - često je teško suzdržati se od istiskivanja prištića u nadi da će na taj način upala prije proći. Nažalost, svakim diranjem prištića samo se povećava upala područja, a često se na taj način šire i brojne infekcije što svakako želimo izbjeći.

27.10.2018. 15:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh