« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
GORDON

Kako skuhati savršenu tjesteninu

Nije loše uzeti njegov recept za kuhanje tjestenine jer će i ova, naizgled jednostavna hrana postati mnogostruko bolja

Kako to napraviti savršeno
Kako to napraviti savršeno (Arhiva)
Više o

kuhanje

,

tjestenina

,

Gordon Ramsey

Gordon Ramsey je grozan - psuje, viče, dere se.... ali božanski kuha. I to je to - njegov način nije svima drag, ali kad nešto skuha, možete biti sigurni da do tada niste jeli nešto bolje.

Stoga, nije loše uzeti njegov recept za kuhanje tjestenine jer će i ova, naizgled jednostavna hrana postati mnogostruko bolja.

Dakle, to ide ovako - svoje kuhanje započinje stavljanjem vode u lonac, a uvijek koristi neki veći kako bi se tjestenina ravnomjerno skuhala. U vodu dodaje nekoliko prstohvata soli (malo veću količinu) i obilnu količinu ulja kako se tjestenina ne bi slijepila. Napominje da obavezno treba čekati da voda zavrije jer ona miješa tjesteninu u loncu.

Ako upotrebljavate dulju tjesteninu, poput špageta, savjetuje da prvo stavite jedan kraj u lonac, pričekate da omekša, a zatim je potopite cijelu kako bi se i drugi kraj skuhao. Postavite timer na vrijeme koje piše na pakiranju tjestenine, a kada je vrijeme, izvadite jedan komadić i već ćete pod prstima osjetiti je li dovoljno skuhana.

>> Male tajne velikih majstora kuhanja >>

"Pod prstima je čvrsto, a kuhano. Treba biti 'al dente', dakle ne pretvrdo, ne hrskavo, ali ne ni gnjecavo."

Ocijedite tjesteninu, dodajte još malo soli, malo papra i žlicu maslinova ulja. Sve dobro promiješajte

02.09.2021. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh