« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
SAVJETI

Kako se uspješno isključiti i odmoriti od tehnologije

Da bi godišnji stvarno bio odmor, morate se isključiti - nestati s omiljenih aplikacija, prestati odgovarati na mailove, čitati vijesti, živcirati se zbog pročitanog. Kako?

Uživajte offline!
Uživajte offline! (Arhiva)
Više o

godišnji odmor

,

tehnologija

,

odmor od tehnologije

Godišnji odmori su tu, no jedna stvar može ga uspješno upropastiti - tehnologija. Naravno, mobitel vam je uvijek u/pri ruci i vibrira kao lud (ili pišti, kako kome) - stižu mailovi, poruke, obavijesti društvenih mreža.... i sve je zapravo isto kao da radite.

Znači, da bi godišnji stvarno bio odmor, morate se isključiti - nestati s omiljenih aplikacija, prestati odgovarati na mailove, čitati vijesti, živcirati se zbog pročitanog. Kako? Nije jednostavno, ali može se uz ove savjete.

Planirajte unaprijed - tempirajte godišnji tako da se u najmanjoj mogućoj mjeri poklapa s aktivnostima tvrtke, šefa ili kolega, kako ne bi imali razlog gnjaviti vas onom poznatom rečenicom: "Znam da si na godišnjem, ali..."

Postavite granice - ako ipak morate nešto raditi online, odredite doba dana i količinu vremena kad ćete to raditi i obavijestite kolege i klijente kada ste točno dostupni.

Pripremite se - provjerite jeste li odgovorili na važne poruke i e-mailove, ostavili naputke i dokumente kolegama i postavite automatski odgovor na službenom mailu koji će pitanja za vas prosljeđivati nesretniku koji preuzima vaš posao dok ste na godišnjem.

Razglasite plan - svi važni ljudi za vaš posao moraju biti obaviješteni o činjenici da vas sljedećih xy dana - nema. Ne postojite. Ne odgovarate na pozive, poruke i mailove, osim u slučaju zombie apokalipse ili udara asterioida.

I da, uživajte offline... genijalno je!

02.07.2017. 11:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh