« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 mjeseci i 22 dana
ISPROBAJTE

Kako se neuspjeh pretvara u uspjeh

Pomoću negativnih emocija iz kojih smo učili i koje smo proživjeli izgradit ćemo se iznutra, ojačati, upoznati sebe i pronaći put do sreće

Pretvorite neuspjeh u uspjeh
Pretvorite neuspjeh u uspjeh (Arhiva)
Više o

negativne emocije

,

Neuspjeh

,

uspjeh

Neuspjeh ne povlači nužno za sobom novi neuspjeh, već u dobrom broju slučajeva postaje pravo pogonsko gorivo uspjeha, pokazalo je novo istraživanje objavljeno u časopisu Psychology of Sport and Exercise.

Naravno, sve ovisi o tome kako doživljavamo poraze i nosimo se s njima...

Naime, rijetko setko ne osjeća jadno kada doživi poraz, ali ipak te negativne emocije s kojima se moramo nositi u tom trenutku mogu postati pokretač pozitivnih promjena u našem životu.

Proživljavanje negativnih emocija ključan je korak u procesu samorazvoja.

Najvažnije je okrenuti ih u svoju korist, odnosno maknuti od sebe one emocije koje ne rade za nas, a zadržati one koje nas pokreću (i dalje govorimo o negativnim emocijama).

Pomoću negativnih emocija iz kojih smo učili i koje smo proživjeli izgradit ćemo se iznutra, ojačati, upoznati sebe i pronaći put do sreće.

U istraživanju se pokazalo da neuspjeh utječe na samopoštovanje i emocionalno stanje, no i da nema utjecaja na odrađivanje zadataka koji su stavljeni pred ispitanike. Štoviše, ispitanici koji su bili suočeni sa neuspjehom brže su rješavali zadatke koji su slijedili. 

Iduće istraživanje usredotočit će se na to koje psihološke korake osoba mora poduzeti nakon što je doživjela nesupjeh kako bi postala bolja i produktivnija.

06.12.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh