« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
HIK!

Kako se boriti protiv mamurluka

Mamurluk nas čini iscrpljenima i nemoćnima, žalimo što smo se rodili, a kako bismo se što brže oporavili i vratili energiju, evo što trebamo jesti i piti

Kako povratiti energiju
Kako povratiti energiju (Arhiva)
Više o

mamurluk

,

liječenje mamurluka

Mamurluk je jedna od gorih stvari koja nam se može dogoditi u životu, pa evo namirnica koje će nam olakšati život nakon burne noći ... a trebamo ih imati u kući.

Banane - što više pijete, više dehidrirate. Što više dehidrirate, više kalija gubite. Manjak kalija u organizmu čini da se osjećate umorno, imate vrtoglavicu i mučninu. Banane su na njegovoj listi zabranjenih namirnica. Grickanje banane koja je bogata kalijom, može spriječiti simptome mamurluka.

Čaj od mente - čaj poboljšava probavu i ubrzava proces detoksikacije, čime se oslobađaju otrovi iz organizma, tenzija i nadutost koju možete osjetiti u želucu.

Đumbir - ppomaže i kod mučnine tako što smiruje želudac. Dodajte malo đumbira u vaš obrok ili stavite malo đumbira u čaj i osjećate se mnogo bolje.

Kruh sa žitaricama - ugljikohidrati, kao što je kruh su sjajni za suzbijanje one jutarnje gladi poslije cjelovečernjeg opijanja.

Limun - dodajte dvije žličice svježeg soka od limete i kašičicu meda u litru vode i popijte kada se probudite. Ovaj recept vraća izgubljenu energiju u kratkom vremenskom razdoblju

Orasi - grickanje oraha koji imaju dosta kalorija, tijekom ispijanja alkohola, može vas spasiti jutarnjeg mamurluka. Orah je pun proteina, vitamina E i drugih hranljivih sastojaka.

Tunjevina - iako zvuči neobično, ali hrana bogata mineralima kao što je tunjevina je sjajna za obnavljanje nutritivnih tvari u tijelu. Ipak, konzumacija tunjevine se preporučuje samo ako vaš želudac može podnijeti ribu.

Voćni sokovi - nakon burne noći i prevelikog konzumiranja alkohola, šećer u krvi drastično opadne i izazove sve one neugodne simptome mamurluka. Voćni sokovi unose šećere u organizam, ali i zamijenjuju neke od izgubljenih elektrolita i vitamina. Jabuka i borovnica su bolje od naranče, jer su malo manje kisele i bolje će goditi osjetljivom želucu.

Voda - tijelo dehidrira od alkohola, tako da je vaš najbolji prijatelj ujutro - voda. Nekoliko čaša vode, trebale bi suzbiti glavobolju.

06.11.2015. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh