« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
SAVJETI

Kako prigrliti negativne emocije

Studija sa Sveučilišta u Texasu pokazala je da emocije koje poričemo, bivaju sve veće i rade štetu organizmu

Probajte nešto!
Probajte nešto! (Arhiva)
Više o

emocije

,

tuga

Utočište od bolnih emocija najčešće su društvene mreže, sati na Facebooku, alkohol, hladnjak, hrana općenito, promiskuitet i druge ovisnosti. Ustrajanje u ignoriranju, poricanju i izbjegavanju onoga što nas muči ima visoku cijenu - zdravlje.

Studija sa Sveučilišta u Texasu pokazala je da emocije koje poričemo, bivaju sve veće i rade štetu organizmu

Emocije su "gorivo" za djelovanje, vodič kroz život. Treba ih naučiti slušati kako bismo bili zadovoljni. Slušati emocije, intuiciju ili djelovat "iz želuca" jedna su te ista stvar. Intuicija nas nikadane vara.

Nekada nam se čini da nas vodi na zastrašujuća mjesta, no na koncu uvijek ispadne dobro za nas. Ta su mjesta nerijetko tek mračni tuneli kroz koje moramo proći da bismo stigli do oaze.

Stručnjaci upozoravaju da potiskivanje emocija uzrokuje visoki krvni tlak, srčane bolesti, autoimune bolesti, probleme u radu crijeva, bolesti želuca i brojne druge zdravstvene komplikacije.

Kada god osjetite ljutnju, strah, tugu, kajanje ili neku drugu frustraciju te emocije izazivaju stres u tijelu. 

Dugoročna izloženost stresu vodi do depresije, Alzheimera, problema s pamćenjem, dijabetesa i agresivnog ponašanja. 

Drugim riječima, ako ste odlučili ignorirati osjećaje i uvjeravati sebe da nema razloga suočiti se s njima, na jako ste dobrom putu da se razbolite. 

I to nije sve - ne samo da će vam organizam biti loše, nego ćete narušiti i društvene odnose. Nećete biti u stanju primati signale iz okoline,a i signali koje vi šaljete neće biti ono što ljudi žele. Osjećat ćete se izolirano i vaši će odnosi biti u krizi.

Stoga, poradite na tome, naročito sada...

19.03.2020. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh