« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
EHHH...

Kako prepoznati toksične ljude

U rijetkim će se slučajevima složiti da su krivi pola-pola uz drugu osobu, ali nikad neće čuti riječ oprosti...

Ne dozvolite da vam pokvare sve...
Ne dozvolite da vam pokvare sve... (Arhiva)
Više o

međuljudski odnosi

,

toksični prijatelji

Toksične osobe obično predstavljaju glavniizvor pritiska i stresa, bez obzira radi li se o društvu, ljubavnom životu ili poslu. 

Kako ih najlakše prepoznati? Jednostavno, druženje s njima nas beskrajno iscrpljuje, fizički i psihički, a ako niste baš potpuno sigurni, evo nekoliko primjera tipičnog ponašanja toksičnih ljudi.  

Ne ispričavaju se - bez obzira na to što učine, nikad nisu krivi ni za što. Teško se nose s priznavanjem krivnje i gotovo će se uvijek radije svađati nego se ispričati. U rijetkim će se slučajevima složiti da su krivi 'pola-pola' uz drugu osobu, ali nikad neće čuti riječ 'oprosti.' Oni se štite ljutnjom i agresijom, a sram im je nepodnošljiv.

Ne prihvaćaju 'ne' - znak da je netko toksičan može biti i kad vas je strah odbiti neki plan, odluku i reći 'ne.' Ako vas traže nešto i odbijete, počnu manipulirati vama. Do tog dolazi jer toksične osobe ne razumiju da i drugi ljudi imaju svoje grance. u. 

Ne vesele se vašem uspjehu - ako otkrijete svoj uspjeh takvoj osobi, ona će najčešće reagirati vrlo umjereno. Čak i kad se potrudi da odglumi reakciju, uočit ćete manjak stvarnog suosjećanja. Čim to primijetite, smanjite kontakt s tom osobom jer na vas projicira svoje nezadovoljstvo i nije vam prijatelj. 

Stalno žaljenje - svi imamo loše dane, ali kad postanu navika - to je toksično. Kad vas osoba stalno zove i žali se na sve moguće, to vas iscrpljuje i izaziva miks emocija. Osjećamo krivnju jer nam je dosta slušati 'prijatelja' kako se žali, a s druge strane mu želimo pomoći. Međutim, važno je postaviti granice i smanjiti vrijeme provedeno s toksičnom osobom. Objasnite iskreno osobi zašto se morate distancirati i suočite ju s njezinim stavom.

22.09.2019. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh