« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
SAVJETI

Kako pomladiti tijelo na prirodan način

Jeste li znali da je vaše tijelo sposobno samo ukloniti višak toksina i da vam za to vam nisu potrebne posebne dijete ili skupi dodaci prehrani?

Izgledajte bolje
Izgledajte bolje (Arhiva)
Više o

pomlađivanje

,

prirodan način

Mladolikost je u ovo doba društvenih mreža postalo opsesija, pa su filteri na Instagramu i plastične operacije glavna oruđa pomlađivanja.

No, jeste li znali da je vaše tijelo sposobno samo ukloniti višak toksina i da vam za to vam nisu potrebne posebne dijete ili skupi dodaci prehrani? U nastavku saznajte devet načina pomoću kojih ćete pomladiti svoje tijelo i izbaciti neželjene toksine iz svog organizma!

1. Smanjite unos alkohola

Više od 90% alkohola se metabolizira u vašoj jetri. Jetreni enzimi metaboliziraju alkohol u acetaldehid, poznatu kemikaliju koja izaziva rak. 

Prepoznajući acetaldehid kao toksin, vaša jetra ga pretvara u bezopasnu tvar zvanu acetat koja se kasnije eliminira iz vašeg tijela.

Iako su istraživanja pokazala kako je umjerenu konzumaciju alkohola korisnu za zdravlje srca, pretjerivanje s alkoholnim pićima može uzrokovati mnoštvo zdravstvenih problema. To može ozbiljno oštetiti vašu jetru uzrokujući nagomilavanje masti, upalu i ožiljke. 

Kad se to dogodi, vaša jetra ne može adekvatno funkcionirati i obavljati svoje potrebne zadatke - uključujući filtriranje otpadaka i drugih toksina iz vašeg tijela.

Prema tome, izbjegavanje ili smanjenje konzumacije alkoholnih pića jedan je od najboljih načina da održite normalnu funkciju jetre.

2. Vodite brigu o spavanju

Osiguravanjem odgovarajućeg i kvalitetnog sna svake noći vaše će tijelo ostati zdravo i bit će u mogućnosti samo izbaciti nepotrebne toksine. Spavanje omogućuje vašem mozgu da se sam reorganizira i napuni, kao i ukloni toksične otpadne nusprodukte koji su se nakupili tijekom dana.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
05.02.2020. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh