« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
EHH ...

Kako nastaje pivski trbuh?

Pivski trbuh može nastati i od pive, istina, no zapravo je posljedica većih količina alkohola u kratkom vremenu, bez obzira o kojem se radilo

Pivo nije jedini krivac
Pivo nije jedini krivac (Arhiva)
Više o

pivski trbuh

,

alkohol

Pivski trbuh sam po sebi optužuje jedno od najstarijih alkoholnih pića na svijetu za debljanje, no pokazalo je da je pivo jednako odgovorno kao i bilo koji drugi alkohol koji pijemo.

Naime, redovita konzumacija malih količina alkohola ne dovodi do nastanka pivskog trbuha - za to je odgovoran unos velikih količina alkohola u kratkom periodu.

Tako, primjerice, boca vina ili 5 čaša piva ravnomjerno raspoređenih na cijeli tjedan neće dovesti do nakupljanja suvišnog masnog tkiva u predjelu abdomena, ali konzumacija te ili slične količine alkohola u jednom danu znatno povećava izglede za širenje u struku.

Istraživači napominju kako je ovaj fenomen bio jače izražen kod žena kod kojih su navike konzumiranja alkohola bile povezane s prosječnom razlikom u opsegu struka od oko 10 centimetara.

Već je poznato kako su masne naslage u predjelu abdomena opasnije za zdravlje srca nego masno tkivo na nekim drugim dijelovima tijela, te da istovremeno znatno povećavaju rizik za razvoj dijabetesa, bez obzira na ukupnu tjelesnu masu.

Stoga, cuga da, ali umjereno ...

04.04.2016. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh