« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
FORA

Kako nagovoriti ljude da vam pomognu?

Informacije koje primamo kroz desno uho procesuira lijeva strana mozga koja je zadužena za logičko zaključivanje te je bolja u dešifriranju verbalnih informacija

Govorite u desno uho
Govorite u desno uho (DeviantArt)
Više o

desno uho

,

pomaganje

,

nagovaranje

Znate li onu situaciju kad morate nešto reći, a oko vas je buka, pa se vi približite sugovorniku i pokušate ga/nju zamoliti da vam učini uslugu (tipa, odi mi po pivu na šank...). E, nije svejedno u koje mu/joj uho govorite....

Naime, ako želite da vam netko učini uslugu, šapnite mu zahtjev u desno uho. Istraživači na čelu s dr. Lucom Tommasijem i Danijelom Marzoli sa Sveučilišta Chieti u središnjoj Italiji došli su do ovoga zaključka nakon zanimljive studije u kojoj je sudjelovalo 176 osoba.

Istraživači su prilazili osobama u noćnim klubovima i tražili ih cigaretu. Studija je pokazala da su istraživači koji su pitanje postavljali osobama u desno uho na kraju večeri prikupili značajno više cigareta nego oni koji su isto tražili pojedince kroz lijevo uho.

Ovi rezultati u skladu su s poznatom hipotezom o lijevoj i desnoj strani mozga. Naime, informacije koje primamo kroz desno uho procesuira lijeva strana mozga koja je zadužena za logičko zaključivanje te je bolja u dešifriranju verbalnih informacija od desne strane mozga koja je osjećajna i intuitivna.

Upravo zato većina ljudi stavlja mobitel na desno uho kada planira s nekime razgovarati.

07.10.2017. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh