« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Kako kupiti savršenu lubenicu

Iako je kupovina lubenice najčešće lutrija, nekoliko pokazatelja vam može pomoći da izaberete najslađu

Treba znati odabrati pravu
Treba znati odabrati pravu (Shutterstock)
Više o

lubenica

,

zrela lubenica

,

biranje

Sezona lubenica je tu, a ako ne želite kupiti mačka u vreći već finu, slasnu i slatku lubenicu, evo par znakova koji ukazuju na to da je lubenica koju mjerkate upravo takva.

Dječak ili djevojčica? - lubenice koje su izdužene su dječaci, i one su vodenastije. Ukoliko volite da vaša lubenica bude veoma slatka, birajte okrugle lubenice, koje se zovu "djevojčice".

'Mračna' strana lubenice - svaka lubenica ima svoju "nesunčanu" stranu, odnosno mjesto koje je dodirivala zemlju dok je rasla. Što je tamniji i žući taj dio kore lubenice to je veća vjerojatnost da će lubenica biti slatka i zrela.

Peteljka - suha peteljka govori da je lubenica zrela. Ako je peteljka zelena, to znači da je prerano ubrana i da vjerojatno nije dovoljno slatka.

Šare - birate izgledom savršenu lubenicu? Pogreška. Baš one koje imaju smećkaste šarice po sebi su najslađe, navodi sajt "Bright side". Te šare nastaju od toga što su pčele više puta posjećivale oprašeni cvijet lubenice.

Zlatna sredina - lubenica ne bi trebala biti prevelika, ali ni premala ako želite da bude slatka. Također, trebala bi djelovati "teško" za svoju veličinu, odnosno kada je podignete da se iznenadite koliko je zapravo teška.

08.07.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh