« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina
MMM

Kako kava utječe na nas?

Kada se u organizmu nađe kofein teško se može kontrolirati emocije jer kofein dokazano uzrokuje razdražljivost i omogućuje negativnim emocijama da nadjačaju

Koliko vam je važna prva jutarnja kava?
Koliko vam je važna prva jutarnja kava? (Shutterstock)
Više o

kava

,

jutarnja kava

Nekim osobama je potreban kofein već u rano jutro kako bi mogle spremno započeti dan i mada kofein baš i nije najbolji za zdravlje neke osobe ipak ne mogu zamisliti početak dana bez njega.

Pa koliko god vi mislili da se kofeinom povećava energija to je zapravo prividno jer kofein ima štetne utjecaje na zdravlje. Kofein u kratkom roku poboljšava koncentraciju i memoriju, ali koliko god on podiže, toliko i spušta.

Štetne posljedice

Nije dobar povećan unos kofeina u organizam i zato ga je najbolje umjereno unositi u organizam kako bi se izbjegle štetne posljedice.

Na zdravlje štetno utječe velik unos kofeina u organizam, a mnogi ljudi piju veliku količinu kofeina misleći kako na taj način brzo vraćaju izgubljenu energiju. No kao što sam već napisala, pretjeranom konzumacijom kofeina jako negativno utječete na raspoloženje.

Vraćanje energije

Kofein vraća energiju na kratko vrijeme koje kada prođe energija naglo počinje padati. Kofein stvara ovisnost i usporava. Kada se u organizmu nađe kofein teško se može kontrolirati emocije jer kofein dokazano uzrokuje razdražljivost i omogućuje negativnim emocijama da nadjačaju.

Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
21.04.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh