« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
HAK

Kako izbjeći gužve prema moru - evo kalendara gustoće prometa

Prvog srpanjskog vikenda pojačan promet u smjeru mora bit će već u petak, u popodnevnim satima, ali gužve u pravom smislu te riječi očekuju nas u subotu tijekom cijelog dana

Evo kad trebate paziti na gužve!
Evo kad trebate paziti na gužve! (HAK)
Više o

HAK

,

stanje u prometu

,

stanje na cestama

,

kalendar gustoće prometa

Uz mnogobrojne domaće turiste, na našim cestama naći će se i mnogi turisti iz Češke, Slovačke, Belgije i dijela Njemačke u kojima ovaj vikend započinju praznici. Promet će jačati u petak, 1. srpnja u poslijepodnevnim satima, ali se gužve u smjeru mora očekuju u jutarnjim satima u subotu, 2. srpnja.

Gdje će biti najveće gužve?

"Kolone očekujemo na naplatnim postajama Lučko (A1/A6), Sveta Helena (A4) i Zaprešić (A2) između 5 i 12 sati. U povratku, prema Zagrebu, na naplati Lučko najgušći promet bit će između 11 i 18 sati.

Tijekom cijele subote bit će pojačan promet na Istarskom ipsilonu (A8 i A9), na prilazima turističkim središtima, na Jadranskoj magistrali (DC8), te na državnim cestama kroz Liku (DC1) i Gorski kotar (DC3). Bit će ga i u trajektnim pristaništima Stinica, Prizna, Brestova i Valbiska te u lukama Zadar i Split. Trajekti i katamarani će ploviti prema ljetnom plovidbenom redu, a ukoliko se ukaže potreba, uvodit će se i dodatne linije", poručili su iz HAK-a.

Ne očekuju se veće gužve na ulasku u zemlju na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom, no bit će ih na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom (Metković, Klek, Zaton Doli, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo...), Srbijom (Bajakovo) i s Crnom Gorom (Karasovići).

Poseban problem su dionice na kojima su u tijeku radovi

U povratku gužvi će biti već u subotu, 2. srpnja, a osobito u nedjelju, 3. srpnja u popodnevnim satima, na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru unutrašnjosti, a najgušći promet bit će na A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, A3 Bregana-Lipovac, na Istarskom ipsilonu, na Krku kao i na Krčkom mostu. Čekanja će biti na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku u zemlju (Slavonski Brod, Županja, Stara Gradiška, Maljevac, Bajakovo...).

Upravo zbog povećanog prometa, tijekom cijelog vikenda, moguće su poteškoće na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac radi se na sanaciji mosta između Novske i Okučana. Vozi se dvosmjerno jednim kolnikom u smjeru Lipovac. Zatvorena je autocesta A7 između čvorova Šmrika i Križišće u smjeru Rijeke, a između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka vozi se usporeno kroz zonu gradilišta.

Kako biste što bolje isplanirali svoje putovanje i trenutak polaska na put HAK je izradio Prometni kalendar za 2016. godinu.

01.07.2016. 12:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh