« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
ZANIMLJIVO

Kako ispravno procijeniti svoj izgled?

Ako upitamo neku poznatu osobu kako izgledamo, moramo računati na to da će u odgovoru kalkulirati - no zato potpuni stranci neće

Pitajte stranca kako izgledate - odgovor će biti najbliži istini
Pitajte stranca kako izgledate - odgovor će biti najbliži istini (Shutterstock)
Više o

izgled

,

pravi izgled

Izgled je većini ljudi prilično važan, čak i kad izuzememo iz jednadžbe ekstremno opsjednute i one koji izgledaju kao da ih je upravo izbacila obližnja rijeka, no - jeste li sigurni da znate kako uistinu izgledate?

Prema istraživanju objavljenom u "British Journal of Psychology" potpuni stranci će puno bolje izabrati fotografiju koja točno prikazuje kako izgledate u stvarnosti, nego što biste to učinili vi sami.

Istraživači sa Sveučilišta u New South Walesu zatražili su od 130 ispitanika da "skinu" deset svojih fotografija s Facebooka i poredaju ih u niz, počevši od one za koju smatraju da ih prikazuje najtočnije (odnosno najrealnije, najsličnije onome kako izgledaju u stvarnosti) prema onoj koja ih ne prikazuje najbliže njihovom stvarnom izgledu. Također, ispitanici su snimljeni i fotografirani kako se smiju i imaju neutralan izraz lica.

Potom su potpuni stranci, koji nikada nisu upoznali osobe iz inicijalne grupe, pogledali snimke tih osoba. Nakon toga su također morali poredati njihove Facebook fotografije prema tome koliko fotografija točno prikazuje osobu.

Rezultat jej i više nego zanimljiv - potpuni stranci su mnogo točnije posložili fotografije nego sami ispitanici.

Stoga, kad ćete sljedeći put isprobavati novu odjeću i želite znati stoji li vam dobro - upitajte osobu koja radi istu stvar pored vas, odgovor će gotovo sigurno biti najtočniji!

01.03.2017. 13:09:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh