« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
WTF?!

Kako društvene mreže ugrožavaju veze

Imaju li društvene mreže veze s vezama? O da, itekako, jer zabrinjavajuće velik broj ljudi prekida veze upravo zbog njih

Previše ste surfali po Fejsu?
Previše ste surfali po Fejsu? (Arhiva)
Više o

žene

,

veze

,

prekid veze

,

muškarci

,

društvene mreže

Veze su ugrožene na razne načine, a sve veću ulogu u tome igraju i društvene mreže, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britanji. Naime, nove generacije imaju većih problema u održavanju veza od starijih, a glavni su krivac upravo društvene mreže. 

Do sada se sedma godina veze ili braka smatrala kritičnom, no granica se drastično smanjila, na samo dvije godine i devet mjeseci.

Istraživanje je provedeno na gotovo dvije tisuće ispitanika koji su u zadnje dvije godine izašli iz ozbiljne veze ili braka, a da nisu imali djecu. Gotovo 80 posto njih i njihovih bivših partnera intenzivno je koristilo društvene mreže poput Facebooka, Instagrama i Twittera.

Više od trećine ispitanika priznalo je da su na nekoj od društvenih mreža naletjeli na nekog od bivših partnera, dok su se drugi navukli na stranice za online upoznavanje. 

Što je najvažnije, više od polovine ispitanika izjavilo je da vjeruju da su društvene mreže jedan od glavnih krivaca za propast veze, dok se 23 posto njih upustilo u vezu nakon što su svog partnera upoznali na društvenoj mreži, a 17 posto misli da je problem u tome što je njihov partner provodio previše vremena na društvenim mrežama. 

Zabrinjava i činjenica da je velik broj ispitanika rekao da su preko tuđih profila vidjeli da su drugi parovi zaljubljeniji i sretniji, što ih je nagnalo da je njihova veza na putu prema dolje i na kraju je došlo do raskida. 

05.02.2014. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh