« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina
LJETNI LOOK

Kako do prekrasnog brončanog tena

Sunce je vrlo opasno, pa je potrebno znati nekoliko savjeta kako se od njega zaštititi, a ujedno dobiti lijepu boju

sunčanje ten
sunčanje ten (Shutterstock)
Više o

Sunce

,

sunčanje

,

ljeto

,

krema za sunčanje

,

TEN

Želite dobiti lijepu crnu boju, ali bojite se opasnih sunčevih zraka? Istina je da je sunce sve opasnije i treba biti vrlo oprezan, ali uz nekoliko savjeta možete dobiti lijepu brončanu boju a da ne izgorite i ne izložite kožu opasnostima.

1. Tjedan pripreme

Tjedan dana prije početka sunčanja trebali biste početi s hidratacijom kože. To podrazumijeva svakodnevno korištenje hidratantne kreme ili mlijeka na kožu lica i tijela. To je važno jer sunce isušuje kožu, pa ju je prije izlaganja suncu potrebno dodatno hidratizirati. Osim izvana, hidratacija je potrebna i iznutra, pa pijte puno vode. 

2. Pola sata prije sunčanja

Nije dovoljno namazati se kremom za sunčanje kad ste već na plaži, već to morate učiniti pola sata prije sunčanja, a kremu biste trebali nanositi svakih sat do dva, pa i češće ako vam je koža posebno osjetljiva.

>> Svi mitovi o sunčanju u koje morate prestati vjerovati

3. Bez krema od prošle godine

Iako vam se čini da se krema za sunčanje od prošle godine još može iskoristiti, uvijek je bolje kupiti novu. Naime, na njih također utječu sunčeve zrake i toplina, pa vas godinu kasnije ne mogu dobro zaštititi.

4. Pazite na alergije

Ne zaboravite da se između 12 i 16 sati hvata 75 posto sunčevog zračenja cijelog dana, a ništa vas ne može potpuno zaštititi. Zato treba biti posebno oprezan i kupiti kremu za sunčanje koja će vam odgovarati. Najbolje je najprije na maloj površini kože isprobati kremu i pustiti da djeluje nekoliko minuta.

>> Kako izbjeći izgled kuhanog jastoga?

5. Hlad!

Oko podne je sunce najjače, pa na suncu boravite tek onoliko koliko baš morate. Idealno je u to doba boraviti u hladu, jer i tako se vaše tijelo polagano sunča, a zrake se odbijaju i od vode i pijeska.

6. I prije mora

Već nekoliko tjedana prije odlaska na godišnji dobro je lagano se početi sunčati. Tomu je poželjno dodati sokove od mrkve ili tablete s beta-karotenom - ali u svemu budite umjereni.

04.07.2010. 18:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh