« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
FORA FEST

Kako će izgledati Fora Fest?

Fora Fest održat će se na prostorima Boćarskog doma od 22. - 24. listopada

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Fora fest)
Više o

akcija uhićenja

Molimo za uključivanje dijelova mozga zaduženih za imaginaciju - nećete požaliti. Dakle, krećete se Prisavljem, automobilom, pješice ili udobno zavaljeni u Fora Rikšu i približavate se Boćarskom domu. Izdaleka vam pažnju privuče šarenilo tobogana, skoči gore skoči dole balona, vlakova i vlakića, vrtuljaka i brojnih drugih čudesa namijenjenih isključivoj zabavi. Shvatite da ste u svijetu zabave i samo korak do svijeta iz mašte.

Uđete u Boćarski dom i s galerije Vam se pruži pogled na Foru. I tu ste. Kućice od čokolade, šibica, cigle i papira, pa one od još nepoznati materijala iz drugih svjetova... Ulicama šetaju likovi iz bajki, crtića, priča - vile, čarobnjaci, lavovi, sirene, patuljci i drugi junaci. Na svakom kutku svoju foru kroje ulični pjevači, žongleri, vatro gutači, šibicari, pantomimičari, trbuhozborci, smjehotvorci.

A u kućicama? E tu ćete pronaći sve što vam treba, bilo da ste veliki, malo manji ili još sasvim mali. Igračke, knjige, diskove, tenisice, lopte, lukove i strijele, bicikle, aute, kistove i boje, cvijeće, korveče (još nepoznato bilje), alate za sve što vaše ruke upotrijebiti mogu. A najvrednije od svega što se u fori prodaje za džabe jesu ideje. Ideja za hobby, ideja za putovanje, ideja za školu, ideja za osiguranje, ideja za kazališta, ideja za kina, ideja za prijateljstva, ideja za poslovanja, ideja za što da radim, ideja za gdje da izlazim, ideje za kako da se zabavim, ideja za s kim i kako da se družim i gdje ću sebi slične naći, ideja za baš ono što mi treba i ideje baš za ono što mi ne treba.

I baš u trenutku kad ste odabirali avanturističko putovanje po svojoj mjeri, na službenom razglasu začujete svoje ime - osvojili ste besplatan tečaj makrobiotike. Jupiiii!!!! A još niste pravo ni povjerovali kad sa istog tog službenog razglasa stiže najava uzbudljivog sportskog natjecanja koje se odvija na vanjskim terenima - zmajarenje! Pojurite van jer je upravo to vaša povratna karta u djetinjstvo.

Na putu do Zmajeve piste besramno vas ometaju svakojaki likovi i magnetično privlačni ulični sadržaji. Odolijevate uspješno sve dok vam se za oko ne zakači još jedna sakrivene spilja s još neviđenim i neotkrivenim dijelom Fore. Kažete sami sebi: samo ću projuriti kroz glavnu ulicu te učinite prvi korak. Za ostalo nikad nećete znati da li je bio san ili stvarnost.

Nakon nekoliko sati provedenih u razgovoru sa sportskim, glazbenim, plesnim i brojnim drugim  stručnjacima, sate ste proveli opremajući se za buduće pothvate, pa onda još i sate prikovani za stolicu ispred centralne bine.  Tu su se izmjenjivali pjesma, ples, demonstracije borilačkih sportova, nagradne igre (osvojili ste i bicikl), predstave... Ručali ste na na špici - trgu legendarnog junaka, na terasi s koje ste imali na oku cijeli kvart. Pili ste u hodu, da ne gubite previše vremena.

Iako je već 20 sati i fora zatvara svoja vrata, vi još ne idete doma  - ostajete na večernjem programu. Najbolji od najboljih animatora, imitatora, komičara, zabavljača, glumaca, pjevača, plesača, natječu se u svojim vještinama. Spektakularan show za spektakularan završetak spektakularnog dana. Dojmova koji su vas ispunili nećete se moći riješiti još danima a možda ni mjesecima jer vas je dodatno impresioniralo druženje s poznatim likovima iz TV ekrana u vip zoni. Pozivnicu ste maznuli na Fora pultu - rekli su vam da je dozvoljeno krasti ideje, a vam se baš ta činila jako zgodnom.

Zakasnili ste na zmajarenje - ma nema veze, vratit ćete se sutra!

26.08.2010. 11:48:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh