« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
kerum u 2

Kajin nazvao Keruma rasistom

IDS-ov predsjednički kandidat kririzira ponašanje splitskog gradonačelnika pred televizijskim kamerama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Aleksandar Stanković

,

Damir Kajin

,

Željko Kerum

,

Kerum gradonačelnik

,

nedjeljom u 2 kerum

,

kerum protiv srba

Sve što ima veze s Željkom Kerumom ne može proći tiho ili bez skandala. Tako je i njegovo gostovanje kod Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2 uzburkalo strasti na hrvatskoj političkoj sceni.

Dujomir Marasović, ravnatelj splitskog KBC-a, zbog Kerumovih je izjava još jučer zatražio njegovu smjenu, a u toj mu se ideji pridružio i predsjednički kandidat Damir Kajin.

"Kerum je rasist i zato ga treba razriješiti s funkcije iako je legalno izabran za gradonačelnika", odlučan je bio Kajin u obraćanju novinarima.

IDS-ov kandidat za predsjednika Hrvatske vjeruje da jučerašnji Kerumov istup spada pod kategoriju kaznenih djela.

"Država mora reagirati. On kao rasist ne može biti ni zastupnik ni gradonačelnik. Očekujem reakciju Državnog odvjetništva", kaže Kajin koji je Kerumove, u najmanju ruku, diskriminacijske izjave o Srbima usporedio s bivšim predsjednikom Tuđmanom i njegovom konstatacijom kako mu je drago što mu supruga nije Židovka ili ne daj bože Srpkinja.

"Vrijeme je da se Hrvatska otrijezni i počne kažnjavati takve rasističke poruke", kaže Kajin koji je primijetio da hrvatski trgovci Pevec i Todorić u Srbiji vrlo dobro posluju, dok se Kerum istovremeno protivi dolasku srpskih trgovačkih lanaca u Hrvatsku.

"Hrvatska se mora istrijanizirati, naučiti živjeti tolerantno i bez ksenofobije jer će nas inače uništiti nacionalizam", kaže Kajin i poručuje da on u predsjedničke izbore ulazi upravo jer želi to promijeniti.

21.09.2009. 15:47:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh