« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
TRADICIJA

"Kaj su jeli naši stari" s 3000 sudionika počinje u Vrbovcu

Manifestacija "Kaj su jeli naši stari" jedinstveni festival hrane na kojem se mnogobrojnim gostima uz narodne običaje predstavljaju jela starija od 150 godina

Fotografija vijesti
Više o

Vrbovec

,

Kaj su jeli naši stari

Večeras je u Vrbovcu otvorena 31. tradicionalna turističko-kulinarsku manifestacija "Kaj su jeli naši stari" na kojoj će, uz smotru kulinarskih umijeća žena vrbovečkog kraja, nastupiti 3000 sudionika u oko 115 različitih kulturno-umjetničkih programa.

Turističko-kulinarska manifestacija održava se do nedjelje, 28. kolovoza.

Izražavajući zahvalnost ženama koje su u "srcu te manifestacije", Kosor je izrazila važnost čuvanja hrvatske tradicije.

"Za dvije godine, 2013., manifestacija 'Kaj su jeli naši stari' bit će otvorena u trenutku kada će Hrvatska više od dva mjeseca biti 28. članica EU", rekla je istaknuvši kako će ta, ali i druge manifestacije, pokazati "da ćemo u EU unijeti mnogo toga što je hrvatsko bogatstvo i čime se možemo ponositi".

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić kazao je kako je manifestacija "Kaj su jeli naši stari" jedinstveni festival hrane na kojem se mnogobrojnim gostima uz narodne običaje predstavljaju jela starija od 150 godina. Ustvrdio je kako je riječ o jednoj od najznačajnijih tradicijskih manifestacija u Hrvatskoj..

U kulturnom programu nastupilo je vrbovečko Kulturno-umjetničko društvo "Petar Zrinski".


26.08.2011. 23:29:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh