« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
WAKO PRO

K1: Frane Radnić u Spaladium areni obranio titulu svjetskog prvaka

Radnić je u glavnoj borbi večeri "Obračun u ringu'' pobijedio Francuza Philippea Salmona, a gledateljima je bio zanimljiv i nastup Boba Sappa

(Joško Ponoš/Cropix)
Više o

Frane Radnić

,

WAKO Pro

,

K1

,

Philippe Salmon

,

Bob Sapp

,

Agron Preteni

Hrvatski borac K1 Frane Radnić večeras je nešto iza ponoći u splitskoj Spaladium areni obranio titulu svjetskog prvaka u verziji WAKO Pro u kategoriji do 71,8 kilograma, a osim te borbe oko 6.000 gledatelja s posebnom je zanimanjem pratilo i nastup američkog borca Boba Sappa.

Radnić je u glavnoj borbi večeri "Obračun u ringu", koji se tradicionalno po deseti put održava u Splitu, pobijedio francuskog borca Philippea Salmona i time obranio titulu svjetskog prvaka osvojenu u kolovozu prošle godine kada je u Hvaru pobjedio talijanskog borca Bruna Franchia.

Nakon večerašnje obrane titule svjetskog prvaka Radnić je kratko rekao da je borba protiv izazivača Salmona bila teška i iscrpljujuća.

Bob Sapp, za kojeg je u najavi pri ulasku u ring rečeno da ima 180 kilograma, u prestižnoj (prijateljskoj) borbi pobijedio je austrijskog borca Sacha Weinpoltera u prvoj rundi srušivši ga dva puta na pod i nakon "gušenja" sudac je prekinuo borbu.

Nakon toga Sapp se preko razglasa obratio nazočnima rekavši kako još nosi ožiljak iz borbe protiv hrvatskog borca Mirka Filipovića. Mirko je Sappa pobjedio 2003. godine.

U izjavi novinarima Sapp je rekao da je Mirko Filipović veliki borac te da bi se ponovno borio protiv njega ukoliko bi se za to ukazala prilika.

U četvorosatnoj međunarodnoj priredbi "Obračun u ringu" u Spaladium areni bilo je ukupno 14 borbi, od kojih su neke bile prestižne ( prijateljske).

Osim Radnića uspjeh je ostvario još jedan hrvatski borac - Agron Preteni koji je osvojio titulu pobjednika turnira K1 u superteškoj kategoriji. Pobjednički pehar uručio mu je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ante Urlić.

Preteni je u finalu pobjedio njemačkog borca Jamesa Philipsa, a u polufinalu je bio bolji od Austrijanca Henrya Bannerta.

Titulu pobjednika turnira K1 u kategoriji do 70 kilograma osvojio je slovenski borac Mirko Vorkapić. On je u finalu pobjedio hrvatskog borca Ivana Stupala. (hina/metro-portal)

28.03.2010. 09:07:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh