« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
REDOVI

Južnoafrikaci proveli noć u redu za ulaznice SP-a

FIFA je odustala od prodaje zadnjih ulaznica putem interneta kako bi do njih mogli doći mnogi koji nemaju pristup internetu

(Dreamstime)
Više o

Svjetsko nogometno prvenstvo

,

SP Južnoafrička Republika

,

Južna Afrika 2010.

,

Južnoafrikanci

,

SP ulaznice

Južnoafrikanci su noć proveli stojeći u redovima za priliku da kupe ulaznicu za utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva, jednu od pol milijuna neprodanih od kojih su neke i za finale u posljednjoj fazi prodaje za turnir koji počinje 11. lipnja.

FIFA je ovaj tjedan pristala odustati od zahtjeva da se zadnji kontingent ulaznica prodaje preko interneta ili lutrijom i ovih zadnjih pola milijuna neprodanih ulaznica prodavat će se na blagajnama u trgovačkim centrioma i supermarketima.

Na taj je način olakšana nabava ulaznica za mnoge Južnoafrikance koji nemaju pristup internetu ni kreditne kartice. To će ujedno biti i prvi put da navijači mogu kupovati ulaznice na blagajnama i redovi su se počeli stvarati već u srijedu navečer.

Ulaznice se mogu kupiti za svih 64 utakmica. FIFA je ranije tvrdila da su utakmice za finale rasprodane, ali je u srijedu objavila da će još 300 ulaznica za finale biti pušteno u prodaju u toj zadnjoj fazi.

Specijalna kategorija ulaznica za Južnoafrikance stoji 20 američkih dolara, ali cijena drastično raste za bolja mjesta i za utakmice nakon prve faze natjecanja. Tako ulaznice za najbolja mjesta za finale stoje 900 dolara. (hina/metro-portal)

15.04.2010. 12:28:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh