« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
JUVENTUS ARENA

Juventus "krstio" svoj novi ultramoderni stadion

Stadion je izgrađen na mjestu srušenog Delle Alpija, a troškovi izgradnje super-modernog objekta za 41.000 gledatelja iznosili su 122 milijuna eura

Fotografija vijesti
Više o

Serie A

,

Juventus

,

Torino

Utakmicom protiv najstarijeg kluba na svijetu, engleskog trećeligaša Notts Countyja, talijanski je velikan Juventus u Torinu otvorio svoj novosagrađeni stadion, piše Hina.

Stadion je izgrađen na mjestu srušenog Delle Alpija, a troškovi izgradnje super-modernog objekta za 41.000 gledatelja iznosili su 122 milijuna eura. Stadion za sada nosi ime Juventus Arena, no torinski klub je već najavio prodaju prava na ime.

Juve je tako postao prvi vlasnik privatnog stadiona u Italiji, a čelnici kluba očekuju kako će već u prvoj sezoni donijeti prihod od 32 milijuna eura. Stadion nema atletsku stazu, a prvi redovi tribina udaljeni su od travnjaka svega sedam metra. U krugu stadiona nalazi se 21 ugostiteljski objekt, a pred stadionom je 4000 parkirnih mjesta.

Svečanost otvaranja stadiona trajala je nešto više od pola sata, a stadion su otvorili predsjednik kluba Andrea Agnelli i torinski gradonačelnik Piero Fassino. Slavlju su prisustvovale i brojne legende torinskog kluba.

Juve je na otvaranje svog novog stadiona mogao pozvati Barcelonu, Real Madrid ili nekog drugog svjetskog velikana, no odlučio se za Notts County i to ne bez razloga. Ovi klubovi surađuju već 108 godina, a upravo su iz Notts Countya 1903. godine Juventusu stigli 'crno-bijeli' dresovi po kojima je ovaj klub prepoznatljiv u svijetu.

"Iznimno smo ponosno što nas je Juventus pozvao na svoju proslavu. Za sve nas je ovo bio iznimni trenutak u karijeri. Uoči utakmice sam imao veliku tremu, no kada je krenulo bilo je lakše," kazao je kapetan engleskog sastava Neal Bishop.

Prvi gol na novom stadionu zabio je Luca Toni u 53. minuti nakon što Fabio Quagliarella nije realizirao jedanaesterac, a rezultat je izjednačio Lee Hughes u 87. minuti.

Prva službena utakmica u novom domu "Stare dame" igrat će se u nedjelju kada će Juve ugostiti Parmu.

09.09.2011. 10:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh