« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
HE HE

Jutarnja kava - kakva je najzdravija?

Kava kao jutarnji ritual svima je draga, no postoji jedan način pripreme omiljenog napitka koji je bitno zdraviji od drugih, ali je malo neobičan ...

Evo kako se priprema najzdravija kava :)
Evo kako se priprema najzdravija kava :) (Arhiva)
Više o

kava

,

jutarnja kava

,

hladno kuhana kava

,

najzdravija kava

Jutarnja kava otvara dan mnogima, a gotovo svi imaju neki svoj omiljeni način pripremanja kave koja ih budi.

Bilo da se radi o kavi s mlijekom ili čistoj crnoj kavi, sa šećerom ili bez šećera, činjenica jest da većina ljudi svoju kavu voli piti vruću ili toplu. Novo istraživanje pokazuje da je za zdravlje najoptimalnija - hladna kava.

Kad kažemo da je hladna kava najzdravija, ne znači da trebate već skuhanu kavu pustiti da se ohladi. Nije svaka vrsta hladne kave jednako zdrava za organizam - zdrava je samo ona koja se i hladna 'skuha'.

Recept je vrlo jednostavan. Mljevenu kavu stavite u hladnu vodu i ostavite 12 sati. Nakon toga mješavinu procijedite i možete je piti. Ovakav način pripreme kave naziva se i Toddy sustav, a hladno 'kuhana' kava znatno manje šteti probavnim organima od klasične kuhane kave.

Osim toga, možete u šalicu hladne vode staviti žličicu ili dvije kave i stavite u hladnjak preko noći, pa za ujutro imate spreman zdravi napitak.

Prilikom klasičnoga se kuhanja, naime, iz zrnaca kave otpuštaju otrovna ulja. 'Hladno 'kuhana' kava osnovnija je i pomaže u boljem funkcioniranju ljudskoga tijela', kazala je Vicki Edgson, stručnjakinja za nutricionizam. Osim toga, za razliku od klasične kuhane kave, hladna je kava lakše probavljiva, a navodno je i puno ukusnija. 

04.08.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh