« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Jurčić novi trener, potjerani Balaban i Šokota

Mamićevu ostavku na funkciju izvršnog dopredsjednika Izvršni odbor nije prihvatio.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta, CROPIX)
Više o

Dinamo

,

Zdravko Mamić

,

Boško Balaban

,

smjene

,

Marijan Vlak

,

Krunoslav Jurčić

,

Tomislav Šokota

Marijan Vlak od četvrtka više nije trener zagrebačkoga Dinama, a zamijenit će ga Krunoslav Jurčić, jednoglasna je odluka žurno sazvane sjednice Izvršnoga odbora Dinama.

O Vlakovoj smjeni se nagađalo nakon poraza od Hajduka u derbiju još 22. veljače, a napustit će klupu Dinama iako je pobijedio u svojoj zadnjoj utakmici, u polufinalu Kupa kod Zagreba (2:0) u srijedu. Razlog za razilazak s Vlakom jest sportske i financijske prirode, navode u Dinamu. Vlak je Dinamo vodio u osam službenih utakmica, od čega je izgubio tri.

Novi trener Dinama Krunoslav Jurčić (40) član je prve postave hrvatske nogometne reprezentacije koja je 1998. na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojila broncu. U igračkoj karijeri je nastupao Dinamo, Inker, Istru, Slaven Belupo, belgijski Beveren i talijanske momčadi Torino i Sampdoriju, dok je kao trener vodio Istru i Slaven Belupo, skojim je zauzeo drugo mjesto u HNL-u u sezoni 2007/2008.

Do promjena u Dinamu nije došlo samo u stručnom stožeru, već su i raskinuti ugovori Tomislava Šokote i Boška Balabana, koji od danas više nisu igrači Dinama.

Iako je izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić podnio ostavku na tu funkciju, ona nije prihvaćena od strane članova Izvršnog odbora. (hina/metro-portal)

05.03.2009. 20:15:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh