« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
IT ROCKER

Julian Assange je rock zvijezda godine

Talijanski ''Rolling Stone'' je osnivača WikiLeaksa usporedio s Davidom Bowiejem u filmu "Čovjek koji je pao na Zemlju" i Che Guevarom

Julian Assange
Julian Assange (Getty Images)
Više o

Julian Assange

,

Rolling Stone

Talijanski izdavač američkog glazbenog časopisa ''Rolling Stone'' izabrao je osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea za "Rock zvijezdu godine". ''Rolling Stone Italia'' u priopćenju ne navodi glazbene kriterije zašto je izabrao Assangea čija je internetska stranica posramila vlade diljem svijeta.

No usporedila ga je s Davidom Bowiejem, opisujući Assangeovu sličnost s britanskom pop zvijezdom u filmu "Čovjek koji je pao na Zemlju" "jednostavno zapanjujućom".

"On (Assange) je anđeo uništenja svih skrivenih tajna", navodi Rolling Stone Italia aludirajući na povjerljive diplomatske dopise objavljene na WikiLeaksu. "Roker IT-a (Informacijske tehnologije), prosijedi Assange, bit će s nama tijekom cijele nadolazeće 2011.", dodaje se u priopćenju.

"Assange je ikona poput Che Guevare na majicama ili Maoa za Andyja Warhola. On je predvodnik kraja diplomacije i imperijalne sigurnosti", ocjenjuje ''Rolling Stone Italia''. (hina/metro-portal)

13.12.2010. 18:28:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh