« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
MOLI ZA POSTUPNOST

Josipović: Rano je za izjednačavanje odlaska u mirovinu

Predsjednik Josipović rekao je da nam za položaj žena treba još dosta senzibiliteta i da bi trebalo razmišljati o prijelaznom razdoblju

Ivo Josipović mirovine
Ivo Josipović mirovine (Savo Prelević/Cropix)
Više o

mirovine

,

Ivo Josipović

Ivo Josipović danas je komentirao vladin prijedlog o izjednačavanju dobne granice za odlazak u mirovinu žena i muškaraca. Izjavio kako se radi o osjetljivom pitanju te da je još rano s tim u vezi u potpunosti izjednačiti žene i muškarce.

"Mi imamo specifične društvene odnose i mislim da tu treba dosta senzibiliteta za položaj žena. Mislim da je još rano u potpunosti izjednačiti žene i muškarce" - kazao je Josipović dodavši kako bi trebalo razmišljati o prijelaznom razdoblju u kojemu će, kako je rekao "žene moći još uvijek birati hoće ili neće ranije u mirovinu".

"Znamo što je Ustavni sud odlučio, no ako se pokaže da novo uređenje nije sasvim u duhu naših potreba, postoji nešto što se zove promjena ustava" - izjavio je hrvatski predsjednik.

Na pitanje novinara da komentira HDZ-ov navod kako je dobno izjednačavanje predložio upravo SDP, predsjednik Josipović je rekao kako mu je potpuno svejedno tko je predložio tu mjeru.

>> Vlada izjednačavanjem dobi za mirovinu nanosi štetu ženama

"Mene ne zanima stranačka pozadina ove ili one odluke. Načelno se ide prema jednakosti, no apeliram na postupnost i viziju kada i pod kojim okolnostima možemo primjeniti određene mjere" - izjavio je Josipović.

Na pitanje da komentira pravomoćnu presudu Branimiru Glavašu i hoće li mu sada oduzeti odličja, Josipović je kratko odgovorio da će postupiti po zakonu.

Komentirajući informaciju da je najbolji hrvatski biatlonac Jakov Fak zatražio ispisnicu iz Hrvatskog biatlonskog saveza i odlučio nastupati za slovensku reprezentaciju, Josipović je kazao kako će Fak otići tamo gdje će očito dobiti bolje uvjete te kako je to stvar osobnog odabira. (hina/metro-portal)

31.07.2010. 17:16:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh