« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
DRUŽENJE

Josipović posjetio hrvatske vojnike u Mazar-i-Šarifu

U misiji ISAF trenutačno sudjeluje 334 hrvatskih vojnika, a Hrvatski je sabor donio odluku o sudjelovanju u 2011. i 2012. do 350 vojnika

Ivo Josipović
Ivo Josipović (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

Afganistan

,

ISAF

,

Ivo Josipović

,

vojnici hrvatska

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetio je u subotu pripadnike hrvatskog 16. kontingenta u vojnoj bazi Marmal u Mazar-i-Šarifu u Afganistanu, piše Hina. Josipović, koji boravi u službenom posjetu Afganistanu, u vojnu je bazu koja je u zračnoj luci sletio vojnim zrakoplovom C-160.

Predsjednik Josipović se potom susreo sa zamjenikom zapovjednika regionalnog zapovjedništva Sjever međunarodne misije ISAF-a koju predvodi NATO američkim generalom Seanom Mulhollandom. Nakon toga Josipović je izvršio smotru hrvatskih vojnika a potom zapalio svijeću na spomen obilježje poginulim vojnicima ISAF-a u vojnoj bazi Marmal.

Posjet bazi završio je druženjem s hrvatskim vojnicima. U misiji ISAF trenutačno sudjeluje 334 hrvatskih vojnika, a Hrvatski je sabor donio odluku o sudjelovanju u 2011. i 2012. do 350 vojnika. Josipović je prvi hrvatski predsjednik koji posjećuje Afganistan i hrvatske vojnike koji se tamo nalaze u mirovnoj misiji.

19.02.2011. 21:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh