« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
ZASLUŽUJEMO ISTINU

Josipović: Netko iz Vlade očito laže o Ini

Očito je da tu netko ne govori istinu, važno je da se utvrdi istina, kaže Josipović na temu privatizacije Ine

Ivo Josipović
Ivo Josipović (Damjan Tadic / CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Ivo Josipović

,

privatizacija Ine

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas kako je nakon jučerašnjeg svjedočenja bivšeg premijera Ive Sanadera pred saborskim istražnim povjerenstvom za privatizaciju Ine jasno da netko iz Vlade nije govorio istinu.

"Slučaj ima i političku i moralnu dimenziju jer je očito da članovi jedne te iste vlade, bivše i sadašnje, koji se preklapaju, o istoj stvari govore dijametralno suprotno", kazao je hrvatski predsjednik odgovarajući na pitanja novinara nakon što je danas otvorio 2. kongres studenata prava i medicine "Pravo i medicina pred izazovima bioetike".

"Očito je da tu netko ne govori istinu. A apsolutno je važno radi kredibiliteta političara i demokracije u Hrvatskoj da se utvrdi tko govori istinu, a tko ne i tko da narod, koji ga je izabrao, ne obavještava o važnim i relevantnim činjenicama na pošten i istinit način", naglasio je Josipović dodavši kako je nužno utvrditi okolnosti prodaje Ine i je li sve bilo u skladu s pravnim poretkom Hrvatske. "To je jedno pitanje koje nije samo pitanje saborskog povjerenstva", ocijenio je.

Pitanje utvrđivanja istine, kazao je, izlazi iz isključive nadležnosti nekog tijela. "Nešto će utvrdi povjerenstvo, nešto će javnost, mediji, nešto će, ako stvar dođe pred pravosuđe, vjerojatno i pravosuđe", rekao je.

Smatra također da svatko tko ne govori istinu mora snositi posljedice. "Zasigurno, onaj tko glasačima ne govori istinu mora povući konzekvence", odgovorio je na pitanje novinara.

Jučerašnje Sanaderovo svjedočenje smatra zanimljivim. "Mislim da su pitanja bila zanimljiva, a zanimljivi su bili i odgovori", rekao je i ocijenio kako su neka pitanja ostala i dalje otvorena. "Sigurno da (ih) je ih ostalo i mislim da je ovo tek početak ozbiljnih rasprava", rekao je.(hina/metro-portal)

13.10.2010. 12:44:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh