« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NO COMMENT

Josipović ne želi komentirati osvrt Glasa Koncila

Kao što vidite ja ne započinjem nikakvu polemiku i na to nemam komentara, kratko je poručio novoizabrani predsjednik republike

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Ponoš/Cropix)
Više o

Glas Koncila

,

Ivo Josipović

Novoizabrani hrvatski predsjednik Ivo Josipović nije danas želio komentirati ocjene katoličkog tjednika Glasa Koncila da predsjednički izbori na kojima je on u nedjelju pobijedio ne predstavljaju "demokratski iskorak".

"Prigovaralo se da predsjednik Mesić zaoštrava odnose s crkvom ... kao što vidite ja ne započinjem nikakvu polemiku i na to nemam komentara", rekao je Josipović odgovarajući na novinarsko pitanje nakon sastanka u Hrvatskom saboru s turskim ministrom vanjskih poslova Ahmetom Davutogluom.

Glas Koncila je u svome komentaru u srijedu ocijenio da je Josipovićeva pobjeda "potvrda kontinuiteta političkog ozračja u hrvatskome društvu", te da najviše odgovara "određenim najmoćnijim političkim snagama te se objektivno ne može govoriti o novome demokratskom iskoraku".

Josipović je isto tako novinarima kazao da još uvijek nije poznato tko će ga zamijeniti u Hrvatskome saboru pošto 18. veljače preuzme dužnost hrvatskog predsjednika.

"Upoznao sam puno kolega iz drugih stranaka i bilo mi je dragocjeno iskustvo razgovarati s ljudima koji imaju drugačije političko stajalište ... sumirao bih nakon svog mandata u Saboru da na različite načine svi zastupnici žele dobro Hrvatskoj", Ivo Josipović"To je odluka stranke koja još uvijek nije donesena, javnost će na vrijeme biti obaviještena ... to može biti bilo tko iz prve izborne jedinice", rekao je Josipović.

Ivo Josipović je izabran u Hrvatski sabor 2003. kao nestranački kandidat na SDP-ovoj listi, a na izborima 2007. ponovno je izabran za saborskog zastupnika.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Josipović je rekao da će iz svoja dva saborska mandata pamtiti "lijepe trenutke".

Saborski zastupnik Mirando Mrsić, koji je nazočio Josipovićevom razgovoru s turskim ministrom vanjskih poslova, nije novinarima želio reći hoće li prihvatiti Josipovićevu ponudu da bude predstojnik njegova ureda nakon inauguracije.

"Ja sam predstojnik ureda novoizabranog predsjednika Hrvatske do 18. veljače, a nakon toga ćete saznati sve detalje", rekao je Mrsić. (hina/metro-portal)

14.01.2010. 13:47:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh