« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NEIZVJESNOST SLIJEDI

Josipović kreće u čistku Mesićevog ureda?

Mnogi dužnosnici ureda trenutnog predsjednika strahuju, jer ne znaju kakva ih sudbina očekuje nakon 18. veljače

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (josipovic.net)
Više o

Stjepan Mesić

,

Ured predsjednika

,

Ivo Josipović

"Praznimo radne stolove i urede, ali većina nas još ne zna kamo ćemo. Stanje bi se moglo nazvati konfuznim jer s nama u ovom prijelaznom razodblju nitko nije obavio razgovor kak bismo znali s kime se od nas i dalje računa, a s kime ne kako bismo mogli razmišljati kamo dalje nakon 18. veljače". Tako je stanje na Pantovčaku opisao jedan od dužnosnika zaposlenih u Mesićevu uredu koji će o daljnjoj sudbini prvi put čuti na konferenciji za novinare, dan nakon svečane inauguracije, na kojoj će novi predsjednik Ivo Jospović objaviti sastav novog dužnosničkog tima. A, u novom Josipovićevu timu neće se naći puno mjesta za ljude iz tima bivšeg predsjednika, prenosi Jutarnji list. 

U Mesićevom uredu trideset i četiri osobe imaju status državnog dužnosnika. Riječ je o onima koji na sadašnje poslove na Pantovčak nisu došle javnim natječajem, već ih je odabrao i imenovao sam Mesić pa istekom njegova predsejdničkog mandata s njim moraju i otići. U toj su poziciji predstojnik ureda predsjednika Amir Muharemi, pročelniku Mesićeva kabineta Hrvoje Cvitanović, pročelnik vojnog kabineta general bojnik Krešimir Kašpar i njegov pomoćnik, sedmoro stalnih savjetnika i njihovi pomoćnici, troje psoebnih savjetnika, pročelnici odjela u Mesićevu uredu i njihovi pomoćnici.

Prema neslužbenim informacijama, jedina osoba kontinuiteta i jedini Mesićev savjetnik koji bi mogao računati na ostanak u Josipovićevu timu je Siniša Tatalović, savjetnik za politčki sustav.

 

14.02.2010. 20:29:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh