« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
OSIJEK

Još jedan potvrđeni slučaj uvoza gripe A (H1N1)

Od 118 učenika koji su bili na izletu u Velikoj Britaniji četvero je završilo u bolnici, a kod jedne djevojke je potvrđen slučaj nove gripe

Fotografija vijesti
Više o

Velika Britanija

,

Osijek

,

svinjska gripa

,

gripa A (H1N1)

Predstojnica Klinike za zarazne bolesti Kliničke bolnice Osijek, u ponedjeljak je potvrdila kako je kod jedne djevojke, koja je u klinici od petka, potvrđena gripa tipa A.

Prema predstojničinim riječima četvero mladih je u petak primljeno na Kliniku zbog visoke temperature, problema s dišnim putovima i bolovima u leđima, a danas su dobili potvrdu da je jedna djevojka zaražena virusom A (H1N1). Dodala je kako od nedjelje ni jedan od tih četvero pacijenata nema povišenu temperaturu, te su danas svi pušteni kućama, s tim što će djevojka kojoj je potvrđena nova gripa nastaviti primati terapiju.

118 učenika osječkih srednjih škola, te profesori i vozači, od 5. do 16. srpnja boravili su na ekskurziji u Velikoj Britaniji, od čega su sedam dana boravili u Londonu. Nakon puta 14 osoba je potražilo liječničku pomoć, od kojih je četvero zadržano u osječkoj bolnici iz koje su izjavili da očekuju pojavu još pacijenata zaraženih novom gripom.

Izvor: Hina

20.07.2009. 21:38:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh